Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
Bli medlem i Trelleborgs FF
BLI MEDLEM
Välkommen till TFF Ungdom!
Detta är startsidan för TFF Ungdom. 
Här hittar du nyheter och information som berör ditt lag och föreningens medlemmar.
Förtydligande inför träningsstart gällande gruppindelning
2021-01-25 15:03
I fredags kväll kom information gällande restriktioner och riktlinjer för Trelleborgs kommun.

Med grund i denna information står det också klart att spelare födda 2005 och senare inte behöver träna i statiska grupper om åtta personer. Varje lags ledare har precis som tidigare den senaste informationen från föreningen.

Vi vill också peka på vikten av att följa FHM:s tips för att skydda dig och andra.
Nya direktiv från och med måndag 25/1
2021-01-22 19:25
Äntligen kan gemensamma träningar börja igen, om än i liten skala. Det är ett stort framsteg och vi uppmanar alla att ta ansvar och respektera de riktlinjer som Trelleborgs FF lägger fram. Ledarna i samtliga lag har tät kontakt med respektive sportchef om vad som gäller.

TRÄNINGSGRUPPER
Det är tillåtet att träna i grupper med max åtta personer i varje. Det ska vara samma personer i grupperna under hela passet men det är tillåtet att byta grupper mellan olika träningar. Ledare räknas inte in till dessa åtta och behöver heller inte vara i samma grupp under hela passet.

VÅNGAVALLEN
Vångavallen är till stora delar en stängd idrottsplats efter ett kommunalt beslut. Det betyder att man inte har tillgång till några omklädningsrum.

Spelare kommer ombytt till träning och lämnar Vångavallen direkt vid träningens slut. Stanna hemma vid symtom.

Träningar kommer att ske utan föräldrar på plats och vi kan inte vara nog tydliga med vikten av att följa detta.

Vi hänvisar till varje lags ledare för eventuella frågor om träningsupplägg. Ledarna är ständigt uppdaterade från respektive sportchef om vad som gäller.

Återigen, respektera TFF:s riktlinjer så ser vi fram emot liv och rörelse på Vångavallen igen!
Trelleborgs FF skjuter upp träningsstarten för ungdomslagen till 25 januari
2021-01-08 17:40
Region Skåne informerar om att läget i Skåne är allvarligt och att smittspridningen av covid-19 är hög samt att vården är mycket ansträngd. Man uppmanar också att bara umgås med de allra närmaste och att samtidigt hålla avstånd till andra.

Trelleborgs kommun meddelade under fredagen den 8 januari att man inför fjärrundervisning för årskurs 7, 8 och 9 fram till och med 24 januari.

Distansundervisning införs för högstadieelever på kommunala skolor: https://www.trelleborg.se/nyheter/distansundervisning-infors-for-hogstadieelever-pa-kommunala-skolor/

Med hänvisning till ovanstående tar Trelleborgs FF beslutet att skjuta upp träningsstarten för samtliga ungdomslag i föreningen till den 25 januari.

Vi, Trelleborgs FF, har stor förståelse för att alla vill komma igång med sin gemensamma träning och ni kan vara säkra på att vi mer än gärna vill ha en levande och sprudlande Vångavallen igen. När träningar inte genomförs på Vångavallens område ekar det tomt och tyst, vilket är otroligt tråkigt.

Samtidigt måste vi alla ta vårt ansvar för att minska smittspridningen.

Magnus Andersson kommer att vara ansvarig för att uppdatera samt skicka ut träningsprogram som spelare kan utföra hemma till spelare från P/F12 och uppåt. För yngre spelare rekommenderar vi lek eller gå ut och röra på sig på annat sätt. Ta gärna med en boll!

Varje lags ledare har kontakt med ansvarig sportchef.
Uppdaterade riktlinjer gällande träning
2021-01-05 13:18
I slutet av december kom först Folkhälsomyndigheten med nya riktlinjer och sedan också Region Skåne samt Skånes fotbollförbund med anpassningar för just Skåne.


Skåne fotbollförbund: Särskild anpassning för Skåne – Covid 19 (tillägg): https://d01.fogis.se/svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_191951/scope_0/ImageVaultHandler.aspx210104100920-uq

Med dessa riktlinjer och anpassningar har Trelleborgs FF tagit följande beslut gällande samtliga lag i föreningen förutom herrarna (som går under SEF:s protokoll). Dessa riktlinjer och anpassningar gäller först och främst fram till 24 januari. Vi återkommer med ny information när vi vet vad som gäller därefter.

  •       Fotbollsplanerna kommer att delas upp i olika delar, där en grupp spelare är i sin del av planen.
  •       Grupperna får innehålla max 8 spelare, och det ska vara statiska grupper. Statiska grupper innebär att spelare INTE får flyttas mellan grupperna och om någon spelare är borta får denna INTE ersättas i gruppen.
  •       Spelarna får INTE byta grupp från träning till träning, utan grupperna sätts inför första träningen och gäller därefter.
Varje lags ledare får information om vad som gäller för just deras lag.
Uppdaterad information gällande träning och matcher för TFF
2020-12-14 12:12
Den 14 december började Folkhälsomyndighetens nya nationella föreskrifter och allmänna råd att gälla. Svenska Fotbollförbundet, där Skånes Fotbollförbund ingår, har också uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll.

Vi, Trelleborgs FF, har stor förståelse för att alla vill komma igång med sin gemensamma träning och ni kan vara säkra på att vi mer än gärna vill ha en levande och sprudlande Vångavallen igen. När träningar inte genomförs på Vångavallens område ekar det tomt och tyst, vilket är otroligt tråkigt.

Dock har vi fortfarande ett ansvar. Ett ansvar mot samhället och individen gällande rådande pandemi. Skolor i Skåne tar beslut om distansundervisning, människor uppmanas att jobba hemifrån och besöksförbud sätts på sjukhus och äldreboenden. Med tanke på detta tar Trelleborgs FF beslutet att INTE starta upp gemensam träning för lag med spelare födda 2004 och tidigare.

Gällande de äldre lagen så är vår plan att träningar ska börja 4 januari.

Gällande lag med spelare födda 2005 och senare gäller tidigare beslut. Klubben ställer inte in träningar för dessa åldersgrupper men uppmanar ändå att undvika onödiga samlingar. Träningar sker efter varje åldersgrupps egen planering.

Gällande matchspel så har Trelleborgs FF tagit beslutet att INGA matcher, såväl träningsmatcher som cupspel, ska genomföras för några åldersgrupper/lag.

Information från Skånes Fotbollförbund kan du läsa här (men notera att TFF tagit eget beslut gällande träning för spelare födda 2004 och tidigare): http://www.skaneboll.se/arkiv/2020/12/uppdaterade-riktlinjer-covid-191/

Samlad information om covid-19 från Region Skåne kan du läsa här: https://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/

Kontaktperson för U15-U19 är Salif Camara Jönsson: salif.camarajonsson@tff.m.se
Kontaktperson för U4-U14 är Martin Biärsjö: martin.biarsjo@tff.m.se
Förtydligande gällande föräldrars närvaro på träning
2020-12-01 17:55
Våra lag med spelare födda 2005 och senare får, enligt gällande rekommendationer, bedriva träning. Vi vill dock förtydliga vad som gäller med föräldrars närvaro på träningarna.

För våra yngsta lag P4, P5, P6 samt F6 är det tillåtet med 1 förälder per barn. Föräldrar på plats ska givetvis hålla avstånd till varandra.

För övriga lag som bedriver träning är det inte tillåtet med föräldrar på plats under träningar.
Uppdatering gällande arbetet på Östervångsvägen
2020-11-26 11:03
Från och med 17.00 torsdagen den 26 november är in- och utfart till Vångavallens huvudentré endast tillgänglig söderifrån.

Ledningsarbetet flyttar vidare norr om infarten.

In- och utfart till träningsplanerna sker fortsatt norrifrån.
FHM: Skydda dig själv och andra
2020-11-19 14:57
Folkhälsomyndigheten har publicerat flertalet tips och råd om hur du skyddar dig själv och andra gällande covid-19.

Exempel på information:
- Om du känner dig sjuk
- Om du träffat någon som har covid-19 och du har symtom
- Om du träffat någon som har covid-19 och du inte har symtom
- Så gör du när någon i hushållet är sjuk i misstänkt covid-19
- När någon i hushållet är sjuk i konstaterad covid-19


Vi uppmanar samtliga att ta del av samt läsa tipsen och råden för att vi tillsammans ska motverka spridningen av viruset.

LÄS MER PÅ FÖLJANDE LÄNK!
Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-18 11:04
Igår förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.

Trelleborgs FF följer naturligtvis de skärpta råden men pekar också på vikten av att röra på sig ur ett hälsoperspektiv.

Klubben kommer att ta kontakt med samtliga lag med spelare födda -04 och tidigare för att ta fram individuella träningsprogram anpassade för nuvarande rekommendationer.

Gällande lag med spelare födda -05 eller senare gäller tidigare beslut. Klubben ställer inte in träningar för dessa åldersgrupper men uppmanar ändå att undvika onödiga samlingar. Träningar sker efter varje åldersgrupps egen planering.

Om träning ändå ska ske:
- Bedriv den utomhus och anpassa träningen efter nuvarande rekommendationer
- Kom ombytt till träningen och undvik gemensamma omklädningsrum
- Använd egen vattenflaska

Det enda lag som får spela matcher i klubben är herrlaget.

Länk till nyhet från 29 oktober: https://trelleborgsff.sportadmin.se/nyheter/?ID=11178&NID=741728
Salif Camara Jönsson blir sportchef i Trelleborgs FF
2020-11-10 10:54
När 37-årige anfallaren Salif Camara Jönsson skrev på ett nytt kontrakt inför årets säsong med Trelleborgs FF var han tydlig med att det skulle bli hans sista säsong som spelare. Nu har klubben och Salif enats om att han fortsätter även nästa säsong, men då i rollen som sportchef.

- Jag är väldigt glad över att få välkomna Salif till rollen som sportchef i Trelleborgs FF. Salif har en lång fotbollskarriär bakom sig och känner föreningen väl. Samtidigt har han de kvaliteter vi söker till en roll som ska bygga vidare strategiskt och långsiktigt på den sportsliga verksamheten, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

Salif kommer att avsluta säsongen som spelare och ta över som sportchef fullt ut först efter säsongens slut. Men han ser redan nu fram emot att få vara med i att bygga inför kommande säsong.

- Jag ser fram emot att få vara med på Trelleborgs FF fortsatta resa. Klubben har varit tydlig i att nu ligger fokus på den sportsliga verksamheten och att vi siktar långsiktigt. Det känns väldigt spännande att få vara med på den fortsatta resan, säger Salif Camara Jönsson.

I och med att Salif kliver in i rollen som sportchef får Mattias Kronvall möjlighet att fullt ut fokusera på klubbdirektörsrollen.

- Så som Trelleborgs FF har utvecklats så är en delad klubbdirektörs- och sportchefsroll inte hållbar - varken för Trelleborgs FF som förening eller för Mattias arbetssituation. I och med att Salif kliver in i rollen som sportchef renodlar vi rollerna så Mattias får chans att arbeta fullt ut i rollen som klubbdirektör, säger Torbjörn Jönsson.

Det sportråd som etablerats under året är också en viktig del i det långsiktigt sportsliga strategiska arbetet. De har bland annat i uppdrag att vara ett stöd vid spelarrekryteringar och till ledarteamet. I och med rollen som sportchef kliver Salif in som en del i sportrådet.

- Sportrådet har en viktig rådgivande roll och gör att vi har en väldigt bred och stark kompetens inom alla sportsliga områden. Tillsammans har vi spännande förutsättningar att utvecklas och att skapa en stabil grund att stå på, säger Salif.

I den nya sportchefsrollen ligger också ett ansvar för föreningens ungdomslag i åldrarna 15–19 år och ett viktigt uppdrag är att skapa ännu bättre förutsättningar för flera egna talanger att ta en plats i a-laget.

- Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet och jag ser fram emot att arbeta med utvecklingen av våra unga talanger så att ännu fler kan ta steget in i den seniora elitfotbollen, avslutar Salif.

Salif Camara Jönsson kom till Trelleborgs FF inför säsongen 2015 och hade fram tills i år rollen som lagkapten. Han har under åren i Trelleborgs FF hunnit med att göra över 60 mål.
Information från klubben gällande de nya restriktionerna för Skåne
2020-10-29 11:28

Det är just nu skärpta råd i Skåne för att minska smittspridningen av covid-19. Råden gäller för dig som bor i eller besöker Skåne och det är viktigt att alla tar ansvar för att minska smittspridning av covid-19.

Samtliga nya restriktioner från Region Skåne kan du läsa här: https://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/

Superettan
Gällande Trelleborgs FF:s hemmamatcher i Superettan kommer dessa ske med minsta antalet folk som krävs och inga onödiga samlingar innan eller under matcherna. Matcherna kommer genomföras utan publik på plats, precis som tidigare under säsongen.

Träningar och matcher spelare födda 2004 och tidigare

De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i Region Skåne fram till och med den 17 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Därför har Trelleborgs FF beslutat att träningar och matcher är inställda för P16, F17, P17, P17 Bredd och P19 från och med idag 29 oktober fram tills ny information kommer.

Det är och dock viktigt att röra på sig så träna på egen hand men följ nuvarande rekommendationer gällande att skydda dig och andra från smittspridning.

Restriktioner för skånefotbollen: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/10/restriktioner-for-skanefotbollen/

Träningar och matcher spelare födda 2005 och senare
Region Skånes undantag gällande träningar gäller för spelare födda 2005 och senare.

Klubben ställer inte in träningar för dessa åldersgrupper men uppmanar ändå att undvika onödiga samlingar. Träningar sker efter varje åldersgrupps egen planering.

Klubben ställer in matcher för dessa åldersgrupper.

Om träning ändå ska ske:
- Bedriv den utomhus och anpassa träningen efter nuvarande rekommendationer
- Kom ombytt till träningen och undvik gemensamma omklädningsrum
- Använd egen vattenflaska

Cuper (enligt klubben)
I nuläget ska inget lag i Trelleborgs FF delta i cuper.

Övriga sammankomster (enligt klubben)
I nuläget ska inga sammankomster ske, som till exempel utbildning, teorigenomgång eller ledarträff.

Kontoret
Undvik spontana besök på kontoret utan ring eller maila istället den du behöver komma i kontakt med.

Du hittar telefonnummer eller mailadresser här: http://www.trelleborgsff.se/kontakt

Skydda dig och andra från smittspridning:
- Stanna hemma även om du, eller någon familjemedlem, känner sig förkyld.
- Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
- Hosta och nys i armvecket
- Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
- Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
- Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.
- Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.

Mer information om hur du skyddar dig själv och andra hittar du på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Trelleborgs kommuns coronainformation: https://www.trelleborg.se/omsorg-och-hjalp/coronavirus/

Trelleborgs FF följer samtliga råd och restriktioner som meddelas och hoppas genom detta att minska smittspridningen. Det är tuffa tider just nu men vi får arbeta tillsammans för att kunna närma oss en ljusare framtid gällande att ses på Vångavallen och kunna bedriva verksamheten så som vi känner igen den. 


Tack för allt stöd,
Mattias Kronvall
Klubbdirektör, Trelleborgs FF
mattias.kronvall@tff.m.se

Gällande arbetet på Östervångsvägen
2020-09-25 12:35
Gällande arbetet på Östervångsvägen så har trafiken ökat på närliggande gator.

Vi ber er respektera hastighetsbegränsningar och trafikregler på gatorna.

Tidigare nyhet gällande arbetet.

Driftinformation från Trelleborgs Kommun.
Flera utbrott av covid-19 inom idrottslag och i samband med tävlingar
2020-09-23 10:57
Efter utbrott av covid-19 i sportsammanhang påminner Folkhälsomyndigheten om att det är viktigt att utövare och arrangörer följer de allmänna råd och riktlinjer som finns.

Under de senaste veckorna har smittskyddsenheter runt om i landet upptäckt ett flertal utbrott av covid-19 inom lagidrotter som ishockey och fotboll. Smittan har främst spridits inom det egna laget och även drabbat ledare och annan personal som inte är direkt inblandade i spelet.

Utbrotten av covid-19 har skett på både elit- och amatörnivå, och hur smittan spridits är inte helt klarlagt. Det är svårt att säkert veta om smittspridningen skett i tävlingssituationer eller i omklädningsrum och annan kringaktivitet. När väl smittan kommit in i ett lag är det troligt att fler i laget kan smittas, precis som att det är en ökad risk för smitta inom familjer och på arbetsplatser där man umgås nära under längre tid.

Extra viktigt att stanna hemma vid symtom
Idrott är bra för hälsan och utbrotten som rapporterats är väldigt få i förhållande till all sportaktivitet som pågår runt om i landet. Men Folkhälsomyndigheten understryker vikten av att följa de allmänna råd och de rekommendationer som finns för hur arrangemang kan genomföras säkert – allt för att minimera risken för att vi får en fortsatt ökad smittspridning.

Länk till hela nyheten på Folkhälsomyndighetens sida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/september/flera-utbrott-av-covid-19-inom-idrottslag-och-i-samband-med-tavlingar/

Skydda dig och andra från smittspridning: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/
Ledningsarbete på Östervångsvägen
2020-09-09 15:09

På grund av ledningsarbeten på Östervångsvägen kommer gatan att vara avstängd för genomfartstrafik under tiden 14 september till januari 2021.


Arbetet kommer att utföras, med start i den södra delen, längs röd markering i bilden ovan.

Omledning av trafik sker via Liljeborgsgatan enligt grön markering.

 

När utfart till Östervångsvägen inte är möjlig så gäller förbud att stanna på Frans Malmrosgatan, Granlundagatan, Götagatan respektive Sveagatan (blå markering).

 

Angöring av Vångavallens infart vid Norrlandsgatan kommer att vara tillgänglig norrifrån under hela byggtiden.

 

Angöring av Vångavallens infart vid huvudingången kommer tillfälligt att stängas av under ett par dagar i november.

Fram tills dess gäller angöring norrifrån och därefter söderifrån.Driftinformation från Trelleborgs Kommun

https://www.trelleborg.se/driftinformation/ostervangsvagen-stangs-av-for-va-arbeten/ 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P13 - födda 2008, 24/01 15:54 
P9 - födda 2012, 22/01 22:43 
P9 - födda 2012, 17/01 16:51 
P10 - födda 2011, 11/01 11:53 
P13 - födda 2008, 08/01 19:33 
P13 - födda 2008, 06/01 15:06 
P13 - födda 2008, 19/12 14:26 
P8 - födda 2013, 17/12 19:00 
P9 - födda 2012, 17/12 12:18 
P9 - födda 2012, 14/12 16:57 
P13 - födda 2008, 13/12 15:51 
P13 - födda 2008, 06/12 07:56 
P9 - födda 2012, 02/12 16:21