Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Lunds FF grön
4 - 2
Trelleborgs FF blå
Lunds FF grön4 - 2Trelleborgs FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 augusti, 13:00
Plats:Smörlyckans IP Plan 2
Tävling:
Matchnummer: 131211009
Samling:12:00
Referat: Lunds FF - Trelleborgs FF 4-2
2018-08-13 10:50
Dagens match mot Lunds FF är ett steg framåt i anfallsspelet men 2 steg bakåt i det kollektiva försvarsspelet. När vi går ifrån denna match får man den känslan. Den känslan sitter kvar när man har sett matchen en andra gång. 
För att vara lite mer konkret kring vad som var just bra i anfallsspelet så tänkte jag börja med ge er lite förutsättningar. Innan matchen har vi 2 punkter kring det kollektiva spelet som vi vill uppnå. 
1. Hitta de nya utgångspositionerna i anfallsspelet med 4-1-2-1-2 formationen. 
2. Utgångspunkt att spela förbi lagdelar genom korta passningarna. Exempelvis ifrån backlinjen kunna passa förbi in till halvträttvänd centralmittfältare. 
Om utgår ifrån dessa fokuspunkter så är vi alla rätt så nöjda med prestationen. Vi får många rättvända spelare i spelyta 2, där vi kan medhjälp av kombinationer lyckas komma till de flesta målchanser. Distansskott har vi en del, genombrott bakom backlinjen (1 mål på det). Så det leder till en slutprodukt tillsammans med att vi kan bibehålla stora delar utav matchen ett stort bollinnehav. I första halvleken som jag tittar tillbaka på har vi en del bra anfall, där vi har många spelbara alternativ med olika avstånd, alla spelare känns väldigt involverade i spelet. Bortser vi ifrån deras mål än så länge så har de väldigt lite som de skapar genom deras egna spel, utan det är vi som lag som uppnår många delar utav det vi snacka om innan matchen. 
Dessvärre slarvar vi tyvärr bort detta resultat genom ett försvarsspel som är inte riktigt på den nivån som vi vill vara på. Där Lunds FF är också väldigt skickliga på att straffa oss genom kontringar. (4 insläppta mål på kontringar.)
Fokuspunkterna som vi inte lyckas med är:
- Vi styr inte så bra i pressen där ibland inte har någon press på bollhållaren utan de får spela bollen bakom vår backlinjen förmånga gånger.
- Kompaktheten finns där stundtals när vi förhindrar deras speluppbyggnad. Problemet blir dock när vi inte kommer tillbaka till att jobba försvarsspelet. För långsam tanke när man tappat bollen. Hjälper inte varandra i den direkta återerövringen utan man får ofta pressa ensam. 

Så där finns en del att arbeta med i just den omställningen till försvar. (Vilket vi alla var överens om efter matchen också). Blir vi bättre på detta så får vi en utveckling både kollektiv men också individuellt att du utvecklar din fysiska och psykologiska förmåga. 

Så för att sammanfatta kort så är vi som lag nöjda med hur vi hittar diamaten i anfallsspelet och ofta många spelbara korta alternativ. 
Men där vi måste fullfölja matchplanen i det försvarssmässiga för att kunna få mer tid i vårt anfallsspel som vi lade mestadels som fokuset. 

Nu tar vi nästa match mot IF Lödde, skall bli riktigt spännande och se hur vi kan prestera i denna matchen

// Linus Dehman 
Byte:
min 32: Muhammed ut: TImothy
min 35: Timothy ut: Muhammed
min 37: Anel ut: Robin T
min 41: Isak ut: Ludwig
min 50: Albin ut: Filip
min 54: Muhammed ut: Gustav
min 65: Ludwig ut: Timothy
min 66: Gustav ut: Simon J
min 66: Filip ut: Simon S

Mål: 
2-1 Filip ass: Simon J
4-2 Albin.

Statistik: 
Trelleborgs FF  2           Lunds FF 4
Skott (på mål)               Skott (på mål)
21 (13)                            13 (10)
 

<< Tillbaka

Spelade matcher