Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF blå
0 - 3
Vellinge FF
Trelleborgs FF blå0 - 3Vellinge FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 juni, 10:00
Plats:Östervångsstadions IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 131205052
Samling:09:00
Referat: Trelleborgs FF - Vellinge FF 0-3
2018-06-10 21:37
Dagens första match. En match som skulle präglas väldigt mycket kring vårt passningsspel i första 1/3-delen. Hur vi skulle hantera deras höga press? Hur vi skulle lyckas behålla bollen genom ett kortpassningsspel under uppspelsfasen. Vilket man kunde se tydliga tendenser kring att vi både misslyckades och lyckades ett antal gånger. Ett fysiskt starkt Vellinge hade sin del utav att vi inte lyckades ibland men också vårat kollektiva arbetssätt och individuell skicklighet i spelförståelse. 
Låt oss dock backa bak bandet lite och gå in till omklädningsrummet. 
Fokuset låg på komma till avslut denna vecka. Vi skulle utvärdera följande fokuspunkter:
1. Djupledslöpningar ifrån forwards/Yttermittfältare. När vi har en rättvänd spelare så vill vi kunna passa till djupledslöpande spelare. Där vi framför allt skulle söka spelyta 3 i yttre/inre korridorerna bakom motståndarens backlinje. För att med fördel få passningen framför sig och därmed kunna löpa igenom för ett avslut. 
2. Överlapp i sista 1/3-del vid yttre korridor. Ifall vi lyckas etablera något anfallsspel så vill gärna kunna komma till inlägg och överlapp därmed för att skapa 2 vs 1.
3. Försöka kunna passa till en rättvänd spelare i spelyta 1 och 2. Ett sätt var att pass upp till felvänd forward till rättvänd mittfältaren. 

När vi tittar tillbaka på matchen blir det en svår frågeställning ifall vi lyckades med dessa 3 moment när de förekom väldigt sällan eller ingenting egentligen. 
Varför det? 
För det första hade vi den största svårigheten kring att spela oss ur den höga pressen. Vi försökte med några taktiska förändringar med att sätta ner en 3 mittback i uppspelen för att skapa övertal, vilket jag tyckte ändå blev ett bra svar på deras press. Innan dess lite andra svårigheter som vi belyste efter matchen. 
Där vi prata om individuell förberedelse: 
- Hur kan jag göra mig spelbar t.ex. halvträttvänd som ytterback? Använda spelbredd och förflytta mig för att få mer avstånd ifrån motståndaren när den kommer in i press. 
Ofta kanske det såg att man var redan felvänd som ytterback/centralmittfältare istället för att positionera sig för att kunna vara halvt- rättvänd ifrån bollhållaren. 
- Hur kan man positionera sig för att vara förbered för vad som händer? Jo eftersom att vi vill ofta spela ett kortpassningsspel med korta spelavstånd så kan man enklare förutse att "Jag kan positionera mig kanske lite längre ifrån här för att vi kommer att försöka spelvända och därmed är jag bättre förbered för att kunna vara spelbar."
För dessa två spelförståelse bitarna hade vi inte riktigt idag. Man kanske kan skylla på att vi missar en del passningar och att det skall vara det tekniska som sviker idag men jag väljer och tror att det hänger med på en spelförståelse sak. 

Jag tar mitt ansvar kring att jag försökte hitta lite olika lösningar under matchens gång och ändrade kanske lite för mycket i det taktiska. Några saker lyckades, några inte. Där rannsakar jag mig själv och tycker att vi skulle kanske fortsätt med samma koncept hela vägen kring olika positioneringar i speluppbyggnaden. Samtidigt så trodde jag på detta och ville testa det. 
Men ta med oss detta kring det individuella. En viktigt del för att utvecklas som fotbollsspelare. 

Tack för mig för denna gången och på återseende. 
Mvh Linus Dehman
 
Byte: 
min 20: in: Johannes ut: August P
min 41: in: Joel E ut: Muhammed
min 41: in: Milton ut: Isak.
min 41: in: Simon S ut: Anton 
min 41: in: Albin ut: Malte
min 45: in: Anton ut: Johannes
min 57: in: Malte ut: Anton
min 57: in: Muhammed ut: Robin T
min 57: in: August P ut: Ragnar
min 76: in: Robin T ut: Simon S
min 77: in: Ragnar ut: Albin 
 

<< Tillbaka

Spelade matcher