Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Staffanstorp United FC
2 - 0
Trelleborgs FF blå
Staffanstorp United FC2 - 0Trelleborgs FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juni, 14:30
Plats:Staffansvallen Plan 3
Tävling:
Matchnummer: 131205043
Samling:13:30
Referat: Staffanstorps United FC - Trelleborgs FF: 2-0
2018-06-03 20:56
Match 2 för dagen. Ifrån soliga Åhus åker man ner till ännu mer soliga och heta Staffanstorp kändes det som! Konstgräs, 30 grader minst och stekande sol. Med erfarenhet ifrån att spela i liknande situation  själv under denna helg, så vet jag att det är väldigt krävande och jobbigt. Man får helt enkelt anpassa sig lite utifrån förutsättningarna individuellt och kollektivt. Kanske välja sina djupledslöpningar, gå på rätt signaler när vi sätter press kollektivt och individuellt anpassa sig värdera i att ta det rätta besluten i anfallsspelet framför allt speluppbyggnaden i att förflytta i mottagning exempelvis. 
Nå väl låt oss gå tillbaka till vad vi hade för tema, Försvarsspel.
- Minska spelyta 1 för motståndarna genom att flytta upp med mittfältet när vi väljer att pressa. 
- Minska spelyta 2 för motståndarna genom att flytta upp och ned med backlinjen när vi väljer att pressa kollektivt.
- Individuellt att kunna läsa passningen är utav en bonus och en sak man kan ha i åtanke när man jobbar enligt principerna i positionsförsvaret. 
Under de stora skedena utav matchen så kan man se en tydlig förbättring i dessa punkterna. Vi uppfyller det ofta men kanske inte med lika hög hastighet men i samma riktning och tajming där motståndarna ofta får spela runt om våra lagdelar. 
Utifrån kan det kanske se bättre ut i första halvlek där vi har ett förhållande med att vi lyckas mer med vårt anfallsspel och därmed kan också bibehålla en explosivitet när vi flyttar upp och ner i våra linjer i försvarsspelet. Men vi kan ofta bibehålla samma principer hela matchen. Skall säga också att vi utsätts ofta för attacker och Staffanstorp lyckas ofta i deras speluppbyggnad med spelvändningar där vi får träna på att försvarsspelet lägre ner än vad vi ofta vill göra. Dock skall man också behöva göra det och få till bättre kontringar. Några klassiska kontringar med långa passningar upp till forward görs och där vi skapar några helt ok målchanser. För min del så hade jag lite tankar kring att sätta upp 2 forwards för att kunna bli lite mer övertaliga när vi erövrar bollen och kan sätta passa upp till spelyta 2. Vägde dock upp det med att vi skulle kunna hantera och bli bättre i anfallsspelet och få till ett mer bollinnehav därmed kunna också lyckas med en högre press i försvarsspelet. 
Resultatet skrivs till 2-0 till Staffanstorp men vi kommer därifrån med en rikare erfarenhet och en relativt positiv erfarenhet fast resultat inte kanske säger det. 
Till sammanfattning efter matchen så tycker spelarna att de lyckades med: 
- Bra press och flytta över när vi väl satte signalen med forwards (med betoning på första halvlek).
Förbättra:
- Flytta upp och hålla lagdelarna lite kompaktare när vi pressar bollhållaren kring sista 1/3-delen utav planen. 
- Agera snabbare vid omställningen framför allt för att komma tillbaka till utgångspositioner och linjerna i lagdelarna.

Tack för mig för denna vecka så hörs vi nästa vecka! 
Mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher