Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Liga 06 IF
3 - 0
Trelleborgs FF blå
Liga 06 IF3 - 0Trelleborgs FF blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 april, 11:00
Plats:Ingelstorps IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 131205024
Samling:10:00
Referat Liga 06 - Trelleborgs FF
2018-05-01 15:29
Tung, tung, tung förlust. Sett till spelövertaget i offensiv riktning, hur väl spelarna genomförde matchplanen och hur bra vi ändå stundtals spelade. Extra psykologiskt tungt att åka på ett 3-0 förlust just då. Många delar i både offensiv och defensiv riktning utför vi enligt vad vi pratat om och genomfört under veckans träningar. 
För att ge lite förutsättningar sen innan så behöver vi gå tillbaka ett par steg. Direkt återerövring, en viktig del kring hur man skall aggera när man tappar bollen i ens anfallsspel. Ett viktigt skede i vårt försvarsspel ifall vi skall lyckas med vårt kort passningsspel och bibehålla bollinnehav offensivt sätt. 
Under veckans gång har vi tittat på 3 stycken instruktionspunkter för att utveckla just de skedet kollektivt. 
1. Positionera sig för kortare spelavstånd i anfallsspelet för att kunna vara nära bollen ifall man tappar bollen. Några lösningar kan vara att många spelare är involverade i speluppbyggnaden i första 1/3-delen genom att vara spelbar och backar ur med avstånd ifrån motståndare. 
2. Inom 3-6 sekunder när man tappa bollen skall man försöka att vinna tillbaka bollen genom att gå minst 1 press på bollhållaren. Ifall man kan dubbla är det något att föredra, som t.ex. vid yttre korridor där det ofta kan hända. 
3. Täcka/markera i just dessa 3-6 sekunderna motståndarens passningsalternativ så att de inte har någon chans att spela en kortpassning framåt. 

Det som genomsyrar hela matchen är att vi har ofta en bra positioner kring de kortare spelavstånden. I den första halvleken har vi en bra kontroll offensivt sätt i vår speluppbyggnad. Ser jag tillbaka på matchen hittar vi extremt många situationer där vi är spelbara och löser upp deras försvarsspel. Hittar in med passningar mellan lagdelarna och kommer till en del farlighet kring den sista 1/3-delen. 
Hade vi minimerat våra tekniska missar i passningarna och lite miss kommunikation kring deras mål så hade vi säkerligen kunnat få med oss något också resultatmässigt. Ser man till prestation individuellt kring visa spelare så tar man några kliv i sin utveckling. Har flera gånger en tanke kring att vara spelbar, backar ur i många situationer för att göra sig spelbar ifrån bollhållaren. Lite ljustering i ens positioner och fler alternativ rättvända så hade vi kunna skapa lite mer målchanser. Vilket är skedet som vi kanske saknar i fall man skall vara lite kritisk. 
Återerövringen är dock en sak som inte sker så pass många gånger. Där har jag en tanke kring att man är lite osäker kring huruvida när man skall sätta press och på vilket sätt. Alternativet att det tar rätt så långt tid att reagera när man tappar bollen och därmed göra det man bör göra. TÄNKA NÄSTA AKTION OCH FÖRSVARA. 
Hade vi fått in det inprintat i skallen mer hade motståndarna inte kunnat spela förbi och kontra som de gör en del gånger. På det sättet leder till baklängesmål. 

När vi efteråt sammanfattar matchen så blir det också några saker som vi tog upp tillsammans som var viktiga delar att utveckla: 
- Reagera snabbare och pressa tillsammans när vi har tappat bollen. 
- Komma till avslut fler gånger genom vårt kortpassningsspel på olika sätt: Distansskott, friläge etc...
- Våga hålla i bollen och kunna etablera mer spelvändningar på motståndarnas planhalva och därmed göra så motståndarna dras isär. 

1 av dessa saker skall vi jobba vidare med under veckans gång och ha som tema. Och det är spelvändningar. 
Ny vecka där vi kommer att ges möjlighet kring att sätta en ny standard och utveckla fler bitar i vårat arbetssätt. 

Byte: 
15 min: in: Albin ut: Benjamin
30 min: in: Benjamin ut: Albin.

Tack för mig, 
Mvh Linus Dehman 
 

<< Tillbaka

Spelade matcher