Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF blå
0 - 2
Lunds FF grön
Trelleborgs FF blå0 - 2Lunds FF grön

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 april, 12:00
Plats:Vångavallen
Tävling:
Matchnummer: 131205009
Samling:11:00
Referat: Trelleborgs FF - Lunds FF
2018-04-16 09:32
Andra dagen man skall ut och coacha fotboll. Lunds FF står på schemat för idag. Ingen vidare koll får jag säga kring hur de kommer spela eller ha för utgångspositioner alls. Men å andra sidan så är det relativt ointressant. Vi skall fokusera på vad vi vill åstadkomma i denna matchen. Vi skall fokusera vad vill göra i denna match. Vi skall fokusera på våran prestation. 
Inför matchen gick vi i samma tankebanor som igår.  Vi har jobbat med skedet att komma till avslut och göra mål. Där vi under veckan har grävt oss djupare in på hur vi skall komma till inlägg. 
För att repetera så skriver jag ut vad vi skulle titta närmare på om vi skulle lyckas med det. 
1. I yttre korridor försöka skapa överläge genom överlapp. Där vi som ytterback fick gärna komma på överlapp i ytterkorridor exempelvis för att vi skall kunna komma till ett inlägg. 
2. Hur skall vi då löpa i boxen för att kunna avsluta? "Första stolp-ytan", "straffpunkts-yta", "andra stolpytan", "utanför straffområdes-ytan". Ockuperar vi dessa 4 områdena vid inlägg har vi en större chans att göra mål. 
3. Innan alla dessa punkter uppstår så skall vi också som mittback/centralmittfältare, arbeta för att komma rättvända så att de får större chans till att spelvända till andra sidan. 
Tryckte lite också på att hur vi skulle försvara oss så att man inte helt plötsligt glömmer att försvara bara för att vi har några fokuspunkter i anfallsspelet. Överflyttning, centrering och dubbling (ifall det finns läge). 
När vi går in till första halvlek, så tycker jag att det stundtals är en välgenomförd första halvlek. Fokuspunkterna kan man kanske inte checka att vi lyckades med speciellt många gånger. kanske den 3:e punkten där vi spelvände ibland. Jag är nöjd med ett flertal saker i både försvar och anfall. Anfallsspelet är det framför allt vi lyckas vara spelbara ofta och hittar ett bra kortpassningsspel med många bra kombinationer. Vi lyckas även med att när vi har vårat kortpassningsspel att hitta en slutprodukt i form av frilägen, i form av ett distansskott eller i form av en bra målchans. Försvarsspelet, har vi förbättrat våran överflyttning, vi löper också ofta ner och hjälper varandra. Täcker farliga ytor centralt för att sedan kunna gå till anfallet. Enda frågetecknet jag ställer är: Orken, skadesituationen och sjukdomar. Otroligt många spelare under första halvlek ville byta p.g.a dessa 3 orsakerna. Ifall man är skadad eller sjuk så kan man kanske inte spela. Men frågan är ifall man är trött redan efter första halvlek? Antingen så är man trött eller så är det troligtvis en psykologisk faktor. "Jag har inte spelat tillräckligt bra, vi har inte spelat bra, vi ligger under". Man är inte riktigt villig att kämpa i motvind. Kanske? 
Men nå väl en väl genomförd första halvlek. Vi går in till paus villan med ett gott självförtroende. Vi tryckte på att fortsätta att trycka på dessa 3 fokuspunkterna. För att vi skulle kunna lyckas mer där, så kände vi att vi skulle i speluppbyggnaden kunna sätta passningar mer in centralt för att kunna få mer rättvända spelare och därmed ge signal till alla andra att man kan spelvända med en längre pass. 
Andra halvleken, inte på något sätt en sämre halvlek. Vi släpper in 2 mål. Det är vi inte nöjda med. Men vi skapar målchanser så att vi kan göra det dubbla under matchen. Nöjd med att vi forsätter spela ett kortpassningsspel ända fram. Dock en liten skepticism kring att man ofta väljer att spela passningar till spelare som är av en högre status socialt i gruppen än att istället sätta en medspelare i bättre position. Även en skepticism kring att visa spelare värderar ofta lite fel i sina dribblingar och därmed inte lyckas p.g.a väldigt svåra situationer att kunna lyckas. Som t.ex. vid ytterkorridor i vår speluppbyggnadsfas. Tappar bollen och sedan Boom en kontring på andra hållet. 
Så 0-2 skrevs slutresultatet. Inte på något sätt rättvis om man ser till statistik, skapade målchanser och hur man kontrollerar matchen offensivt. 
Vi får ta med oss följande ifrån båda matcherna. Det finns delar där vi inte riktigt kommer upp till våran standard i försvarsspelet. Lite för indviduell press, lite för mycket att man tar ansvar för ens egna spelare som är närmast inte skall få bollen. Där man istället skall tänka "Hur kan jag täcka för laget så vi kan vinna tillbaka bollen?". 
Naturligt så blir det att nästa vecka så skall vi gå in i fasen att jobba med försvarsspelet. 

Tack för denna helgen!
Mvh Linus Dehman 
 

<< Tillbaka

Spelade matcher