Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF blå
6 - 3
Lilla Torg FF
Trelleborgs FF blå6 - 3Lilla Torg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 maj, 11:00
Plats:Vångavallen
Tävling:
Matchnummer: 131205030
Samling:10:00
Referat Trelleborgs FF - Lilla Torg FF
2018-05-05 20:17
Första matchen denna lördag. Under veckans gång har vi jobbat med och fokuserat på att utveckla vårt anfallsspel och instruktionerna har kommit därifrån. Kollektivet sätt utifrån arbetssättet satte vi fokus på spelvändning. För att kunna lyckas med en spelvändning la vi fokus under veckan på 3 punkter.
1. Speldjupet bakåt rättvänd. Oftast sker det när bollen är i yttre korridor, där man som centralmitt, Mittback och målvakt ger ett ett understöd genom att backa ur exempelvis där man ha möjlighet till att värdera ifall man skall spelvända. 
2. Överbelasta i yttre korridor (skapa 3 vs 2/2 vs1) . När vi har spelvänt ut till ytterkorridor så vill vi skapa möjlighet till att överbelasta och därmed kunna använda oss av anfallsvapen såsom väggspel/överlapp. 3. Värdera innan spelvändning. Ifall vi inte har en överbelastning i yttrekorridor och de har lyckats flytta över med många försvarare. Då har man möjlighet till att just då använda speldjupet för att kunna vända på spelet. Även finns det möjlighet att det kan lyckas öppna upp spelytorna i central korridor. 

Dessa 3 fokuspunkter lyckas vi ändå skapa under delar utav matchen. Om vi börjar med den första halvlek har vi under delar där ett passningsspel som är kontrollerat i vår speluppbyggnad. Vi lyckas spelvända. Använda oss av framför allt av den första punkten, speldjupet bakåt. Med en stor trygghet flyttar vi bollen med ett bra bolltempo på vår egen planhalva. Den man skulle önska är att kanske detta skulle förekomma lite mer på motståndarens planhalva där vi använder oss mer utav fokuspunkt 3, värdera innan spelvändning. Ofta kunde scenariot vara att man inte använde speldjupet bakåt och man börjar driva/dribbla i svåra situationer där det var väldigt svårt att skapa någon överbelasta för att Lilla Torg hade flytta över många spelare kring bollen. 
Men egentligen fler positiva sekvenser där vi har tendeser och tankar som är rätt. T.ex. kommit på överlapp men missat i det tekniska med passningen. Vi har kanske försökt med en längre spelvändning men det tekniska inte satt riktigt där alltid. 

Under halvtidsvilan tryckte vi tillsammans på några få saker som vi skulle lyckas med. 1. Få motståndarna till att flytta i försvarsspelet genom att vi sätter några passningar/driver med bollen på kanten för att sedan använda oss speldjupet bakåt och sedan spelvända. Få en mer effektiv spelvändning. 2. Större spelbredd ifrån yttermittfältare för att skapa möjlighet till att överbelasta i sista 1/3-delen. 3. Sätt lite fler passningar i sidled på deras planhalva och kunna etablera mer ett kortpassningsspel där och därmed passa oss igenom. 

Andra halvlek ger oss en större boost i vårt offensiva spel och statistisk sätt skapa vi fler farliga situationer där vi kommer till målchans. Vi skapar mer spelvändningar på offensiv planhalva. Vi skapar vi möjligheter till att attackera på kanterna. På köpet får vi 5 stycken gjorda mål. Tryggheten dock i passningsspelet på egen planhalva blir lite mindre säkrare. lite flera långa chansartade passningar på forwards, lite fler passningar som är utav lägre kvalité. Ifall vi hade klumpat ihopa vårt speluppbyggnad som vi har i första halvlek på egen planhalva och tagit godbitarna ifrån andra halvleks målchanser och spelvändningar där. Så hade det som helhet varit en väldigt god prestation kollektivt. 

Efter matchen gjorde vi tillsammans en helhetsbedömning för att titta på både fokuspunkterna men även gå utanför ramarna och titta på vad vi lyckades och vad som behöver förbättras? 
Spelarna efter matchen gör en rätt så bra helhetsanalys där de tar fram några punkter som är bra och några som är mindre bra. 
Bra: 
- Bra bolltempo i backlinje och på vår egenplanhalva.
- Djupledsspelet på kanten och därmed anfalla där. 
- Utmanar ofta på kanten och skapar en del inlägg- 
- Bra press på deras backlinje och gjorde dem stressade. 
- Erövra snabbt bollen när vi tappa den. 
Förbättra:
- Ha tålamodet att kunna vända fler gånger. 
- Flyttar ner bättre och täcka ytan bakom backlinjen mer. 

Byte: 
min 10: in: Love ut: Johannes. 
min 41: in: August ut: Ragnar
min 43: in: Ragnar ut: Benjamin
min 63 In: Benjamin ut: Muhammed. 

Mål: 
1-0 Metin Nerway ass: Muhammed Khalil.
2-0 Muhammed Khalil ass: Oliver Ahlholm
3-0 Robin Ahlholm ass: Oliver Ahlholm
4-1 Robin Ahlholm.
5-2 Metin Nerway.
6-2 Robin Ahlholm ass: Love Sjögren

Tack för mig, mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher