Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF blå
3 - 2
IFK Klagshamn
Trelleborgs FF blå3 - 2IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 maj, 11:00
Plats:Vångavallen B-plan
Tävling:
Matchnummer: 131205041
Samling:10:00
Referat: Trelleborgs FF - IFK Klagshamn 3-2
2018-05-29 14:50
Dag 2 utav helgens matcher. Serieledarna Klagshamn kom på besök. En hel del vind skulle vara en extern faktor som vi skulle få bekämpa men samtidigt också få känna av. Men i med och motvind så var vi fast bestämda kring att göra en bra prestation. 

Förutsättningarna i form av fokuspunkterna idag var av liknande karaktär som laget igår:
1. Kompakt försvarsspel genom att sjunka ner med forwards därmed locka upp motståndarna backlinjen. Därmed öppna upp deras spelyta 3. 
2. Prioriteringsordning när vi kontrar. Om vi har möjlighet skall vi prioritera. 1. Diagonal passning framåt. 2. passning framåt. Eller 3:e alternativet en passning bakåt för att i ett senare skede värdera att kontra eller återgå till speluppbyggnaden. 
3. Alla fick då en roll som vi skulle uppfylla. Om vi skall kunna lyckas med dessa prioriteringar. Skall alla då försöka göra sig spelbar kring dessa prioriteringar. Där kom de som förslag själv att yttermitt djupledslöper diagonalt i prioritering 1, forwards möter/djupledslöper framåt i prioritet 2, backlinje backar ur för att erbjuda möjlighet till pass bakåt i prioritet 3.

Löser vi detta under matchens gång? Låt oss gå vidare kring hur matchen såg ut i sin helhet. 
Under det första 15-20 minuterna, klockrena. Bra kortpassningsspel, hittar ofta rättvänd 3:e spelare, spelar oss ur deras höga press. Har många funktionella lösningarna som spelarna hittar bra genom ett kortpassningsspel. Vi tar också ledning där genom 1-0. 
Lite farhågor hade jag kring att de kunde ibland hitta in med passningar bakom vår backlinje genom spelyta 3. Om det var bara ibland under det första 20 minuterna. Så blev det mer kontinuerligt de sista 20 minuterna av halvlek. Där vi skall vara väldigt glad kring att vi har resultatet i våran favör. Många individuella målvaktsaktioner som är utav hög kvalité och explosivitet vilket gör så att inget mål släpps in. Rätt ologiskt gör vi 2-0, men på ett snyggt distansskott iallafall. 
Under halvtidsvilan är det lite blandade känslor med att vi har resultatet med oss men det som vi framför allt skulle fokusera på det hade vi inte riktigt uppnåt. Vi har väl ibland att vi uppfyller den 3:e fokuspunkten i att forwards möter och sätter till rättvänd. Därmed signal till ytter med diagonal djupledslöpning men det är oftast inte genom en kontring utan när vi har bollen i anfallsspelets skede speluppbyggnad. Inget fel i det men kanske att vi skulle trycka mer på att fylla de olika kriterierna för att ut något av matchen prestationsmässigt. 

Andra halvlek är desto jämnare men betydde dock inte att vi gör en så pass bra prestation. 
Släpper dock till mindre målchanser. För min del så är det en blandning mellan att vi minskar spelyta 2 och 3 en del genom att flytta upp och ner i lagdelarna när vi har opressade eller pressade spelare. Även den externa faktorn vilket är att vi har en liten medvind i att bollen inte går över vår backlinje så ofta. Sämre kvalité i kortpassningsspelet både tekniskt men även kring hur vi gör oss spelbara. Ofta kunde det nog vara en psykologisk faktor i att jag inte vågar att göra sig spelbar och inte vill ha bollen i tron i att tappa bollen. Det tror jag, vet inte av säkert men skulle kunna vara en sak som man skulle förbättra även ifall man känner att man kanske är underlägsen eller kanske inte gjort någon bra match. Är det något som man måste försöka så att man kan utveckla sin teknik och spelförståelse. Därifrån hitta bättre lösningar individuellt och för laget. 

Ju längre matchen gick desto mer blev det lite av en nerv i att kvalitén sjönk i alla moment och man kom till en del avslut i båda riktningarna. Vi genom kontring och Klagshamn genom deras passningsspel och långa passningar bakom backlinjen. Tillslut blir det 2-2 när det är 3 minuter kvar. När detta händer är det viktigt att därmed kunna fokusera och tänka på sin nästa aktion. Fortsätta matchplanen, fortsätta med sin roll ända in i slutminuterna. Kanske tack vare det som vi kanske avgör matchen när klockan står på minut 79 utav matchen. 
Djupledslöpning ifrån yttermittfältare bakom backlinjen och passar bollen snett inåt bakåt till vår forward som gör mål. 3-2. 

Det är inte ofta jag har känt som tränare i min TFF sejour att man känner lite synd om motståndarna i detta fallet. Nästan så att man måste erkänna att: De spela helt enkelt bättre än oss. Även om de tar emot lite för att vi hade moment som vi också spela rätt bra. 
Kanske vi på något sätt förtjäna detta genom att vi kontinuerligt jobba med vårt arbetssätt på träningarna? 
Jag väljer dock att erkänna att vi kunde som helhet gjort en bättre match. 

Tack för mig,
MVH Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher