Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Åhus Horna BK
3 - 3
Trelleborgs FF
Åhus Horna BK3 - 3Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juni, 11:00
Plats:Furehov IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130953033
Samling:10:00
Referat: Åhus Horna BK - Trelleborgs FF 3-3
2018-06-03 18:36
Tungt, tufft och tråkigt. I det små dragen kan man dra det i parallell till vad det blev för slutresultat i denna match. Med några minuter kvar utav matchen skjuter de en frisparkar som seglar upp emot krysset. 3-3, lite som en pil in i hjärtat kom det som ett brev på posten. Innan dess hade vi kanske en bättre prestation sätt till bollinnehav och skapade målchanser. Så därför blir det lite extra tungt för alla inblandade att få det emot sig. 
Men låt oss backa ett par steg till hur vi gick igenom matchgenomgången. Målsättningen var att förbättra försvarsspelet framför allt uppflyttning och nedflyttning vid hög press. För att kunna bibehålla avstånden mellan lagdelarna i vårt positionsförsvar. Göra det svårt för motståndarna att spela igenom lagdelarna.
Fokuspunkterna blev följande.
1. Utgångspositioner mellan högt med lagdelarna för att sedan sätta en signal högt med forwards och styra i pressen utåt. 
2. Flytta upp samtidigt med lagdelarna bakom för att kunna minska avstånden bakom och förhålla sig i en linjen och komma in med närmast bollhållaren skall pressa. 
3. Ifall vi kan läsa av passningen innan så kan vi bryta bollen. T.ex. Motståndaren tittar på vem han skall spela bollen till, få spelalternativ kanske bara 1, låg hastighet i passningen. 
Ser man tillbaka kring hur matchen utspelar sig i stora drag så ja vi lyckas ofta med att sätta press på spelare på deras planhalva och framför allt när det väl lyckas så ser det bra ut. De blir stressade vi kan erövra bollen kollektiv genom att vi pressar och styr dem helt enligt våra egna tankar och egna beslut. Uppstår också ett gäng situationer där de får sätta långa passningar där vi kan duellera och vinna många nickdueller. Naturligt p.g.a en extern faktor som är solen och värmen så kan vi inte bibehålla explosiviteten utan får ibland stå lite lägre med försvarsspelet vilket kan bli lite bättre i överflyttningen och att spara lite mer på krafterna för att därmed kunna kontra med större ytor i spelyta 3. Som vi träna kring förra veckan). Hade också lite problem i att hantera omställningarna som de kunde skapa en del kring med deras snabba spelare i djupled. Där har vi inte riktigt repterat allt för mycket utan mer kring återerövra direkt innan djupledsbollen kommer. Där kan vi jobba med att flytta ner snabbare vid rättvänd spelare opressad och därmed minska avstånden i spelyta 3 till målvakten. 
Även ifall de inte gör något mål på dessa chanserna utan det är på lite andra faktorer så kan vi ta med oss det in till nästa match utifrån prestationsmässigt. 
Resultat mässigt är 3-3 kanske inte jätteroligt att få mot oss. När vi ändå vet och förmodligen känner efter matchen att "Här skulle vi tagit med oss alla 3 poängen". Kanske inte det allra viktigaste i längden men på kortsikt är det psykologiskt tungt. 2 direkta frisparksmål utav hög kvalité. Där får man lyfta på hatten och även erkänna att det är bra gjort utav motståndaren på den enskilda situationen. 

Sammanfattningsvis tar vi med oss följande: 
BRA:
- Bra kvalité kring försvarsspelet i många situationer och även tar till oss instruktioner individuellt där med överflyttningen. 
- Styr väldigt bra i pressen med forwards och centrerar bra med mittfältet för att stänga av passningsalternativ. 
FÖRBÄTTRA:
- Låga försvarsspelet i att flytta över och därmed kanske invänta misstag för att därmed kontra. 
- Nedflyttningen kan bli bättre i just spelförståelsen kring att uppfatta när man skall flytta ner och på vilket sätt som är snabbast. 

Tack för mig, Mvh Linus Dehman

Byte: 
min 27: in: Dani ut: Benjamin
min 41: in: Anton H ut: Gustav L
min 75: in: Benjamin ut: Simon J
min 76: in: Gustav ut: August I

Mål: 
0-1 Benjamin Hjortnaes ass: Liam Tillberg
1-2 Joel Bjerhage
2-3 Dani Alkic ass: 
 

<< Tillbaka

Spelade matcher