Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF
2 - 3
IFK Simrishamn
Trelleborgs FF2 - 3IFK Simrishamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 maj, 15:00
Plats:Vångavallen
Tävling:
Matchnummer: 130953017
Samling:14:00
Referat: Trelleborgs FF - IFK Simrishamn
2018-05-06 12:18
Andra matchen för dagen. En tuff match var på gång kände jag. Traditionellt sätt så har IFK Simrishamn ofta stått upp bra och är en tuff motståndare för alla lag att möta. Där vi behöver fokusera uppnå en bra prestation för att kunna nå upp ett till ett resultat i denna match. Fokuspunkter var liknande såsom första matchen under dagen. 
För att repetera var de följande: 
1. Rättvänd centralmittfältare/mittback och målvakt. Så att vi kan ge möjlighet för spelvändning och använda speldjupet bakåt.
2. Överbelastning i yttre korridor delen av planen. För att kunna anfalla på kanterna och skapa möjlighet till genombrott central eller inlägg på kanten. 
3. Värdera i spelvändningarna. Är vi undertal på kanten bör vi kunna använda våran spelförståelse och värdera att vi behöver använda oss av en spelvändning för att dra i sär motståndarnas lagdelar. 
Vi nämde också lite snabbt kring i försvarsspelet att just förhindra spelvändningarna men även vara förbereda och flytta ner innan vid en lång passning ifrån deras backlinje. 
Såsom matchen utspelar sig under första halvlek gör Simrishamn det svårt för oss att kunna spelvända men även stör oss så pass högt upp att vi har svårt att spela oss ur deras höga press. Scenariot blir ofta att vi sätter en längre passning upp till forwards för att därifrån kunna etablera ett anfallsspel. Tendenser finns dock där vi försöker och lyckas emellan åt till att få rättvända centralamittfältare men inte alls som jag hade tänkt mig. 
Där måste vi kunna hitta en lösning och om jag skall tänka ut några lösningar är att hur vi skulle kunna gjort annorlunda. 1. Utgångspositionen ifrån yttermittfältare mera inåt centralt i inre korridor vid våran speluppbyggnad första 1/3-del. Därmed bli mer övertaliga centralt och kunna sätta flera passningar in där. 2. Droppa ner och möta som forwards för att sätta till felvänd forward och sedan ner till rättvänd mittfältare i spelyta 1 och 2. 3. kanske även tryckt upp ytterbackarna ännu mer för att de skall vara spelbara i ett senare skede utav speluppbyggnaden. Därmed ställa frågan till motståndarna hur de skulle ha reagerat. 
Kanske de hade det varit lösningen, kanske inte. 
Försvarsspel dock relativt nöjd med i första halvlek där vi förhindrar deras kortpassningsspel och de blir störda utav det och satte många längre passningar. Hur vi dock hantera dem kanske fanns mer att önska. Flytta ner lite tidigare med både Backlinje och mittfält. För att försöka vinna både första passningen och andra passning. Förbereda sig bättre för det. 
Resultatet har vi dock med oss och en liten positiv sak att ta med oss inför andra halvlek. 
Men vi kände att det behövdes justeras lite i halvtid. Vi kom överens om med spelarna att justera i positionera. 
- Yttermittfältarna skulle vara mer i inre korridor i speluppbyggnaden. 
- 1 Centralforwards skall ge möjlighet att vara spelbar i spelyta 2 bakom deras mittfält. 
Därifrån skulle vi ha möjlighet att kunna skapa möjlighet till att spela oss ur medhjälp av ett kortpassningsspel. Efter det kunna försöka titta på ifall man lyckas med våra fokuspunkter i  spelvändningarna. 
Andra halvlek börjar väl relativt bra och vi lyckas med en del uppspel och några försök till spelvändning. Dock är jag inte alls nöjd med hur matchen senare utspelar sig. Vi fallerar på en heldel punkter ur ett beteendeperspektiv. 
- Fullföljer inte matchplanen genom att en period endast sätta långa passningar och ger ingen försök till att vara spelbara längre ner. 
- Pressar oftast 1 och 1 där man inte täcker upp för varandra. Tänker kring att "så länge min gubbe inte gör bort mig så är det ok". NEJ! Täck och ge ett understöd, Dubbla och gör det som vi arbetat med i försvarsspelet. 
Då är det svårt med att lyckas med det mer komplexa sakerna i fotboll. Lite tendenser som i Höörs matchen. Många delar i ens positionering i försvarsspelet är inte bra tyvärr. Täcker lite fel ytor enligt vårt sätt att arbeta. Där känner jag själv att man kanske skall rannsaka mig själv och kanske skall ge spelarna lite mer hjälpmedel och instruera lite mer kring hur vi skall arbeta i försvarsspelet. Därmed få en tydligare ram att förhålla sig till. 

Så rätt så rättvist så gör IFK Simrishamn 2-3 och får med sig alla 3 poäng. Tråkigt att förlora såklart men för mig ännu tråkigare att vi inte kunde prestera på våran nivå.
Några saker som spelarna ville förbättra:
- Utgångspositioner ifrån Forwards och kunna ändra detta taktiskt under matchen. Därmed täcka upp spelyta 1. Mittfältet bör samarbeta genom att också antingen flytta upp eller ner för att förminska de olika spelytorna. 
- Vara mer spelbara med yttermittfältarna i inre korridor. Ge oss möjlighet med fler spelbara alternativ i speluppbyggnaden. 
- Nedflyttningen ifrån backlinjen. 
Det som var bra: 
- Första halvleks höga press och överflyttning. Gav oss energi genom att göra löpningar i försvarsspelet. 

Mål: 
1-0 Joel Bjerhage
2-1 Timothy Lazarevski
Byte: 
21 min: in: Ludvig ut: Simon J 
36 min: in: Simon J ut: Timothy
38 min: in: Calle ut: Filip

Tack för mig 
Mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher