Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Svedala IF 1
1 - 7
Trelleborgs FF
Svedala IF 11 - 7Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 april, 15:00
Plats:Aggarpsvallen
Tävling:
Matchnummer: 130953006
Samling:14:00, Aggarpsvallen
Referat: Svedala IF - Trelleborgs FF
2018-04-22 18:17
2 matcher denna helg samma dag. 1 mot Kulladals FF och 1 mot Svedala IF. För min del så var jag på plats och skulle coacha mot Svedala IF. En härlig dag, fint väder och inte mycket att klaga på utifrån förutsättningarna därifrån. För våran del är det en revanschlusta där vi har förra matchen i tankar. Höörs IS 6 insläppta mål. Naturligt blev vårt fokus lite extra på försvarsspel. instruktionspunkterna som vi tryckte lite extra på var följande:
1. Ha lite lägre utgångspositioner så att vi kan styra bättre i pressen och tillåta motståndarna till att spela en kortpassning. För att vi skall när de sätter igång gå på rätt signaler och sätta press direkt. 
2. Vid pressad spelare skall vi flytta upp. med backlinje och mittfält. Vid opressad spelare skall vi flytta ner för att kunna stänga spelyta 3 och även spelyta 2 med mittfältet. Vinna både "första och andra bollen" vid en lång hög riskpassning. 

Anfallsspel nämdes det några spelytor som vi gärna vill ockupera. 
- Utgångsytan med 3 spelare för att skapa överläge
- Spelbredd med ytterbackar. 2 stycken
- Spelbara i inre korridor/central korridor spelyta 1. 2 stycken.
- Spelbara i inre korridor/central korridor spelyta 2. 2 stycken. 
- Minimum 1 spelare redo för djupledslöpning i spelyta 3. 
Lyckas vi med alla dessa punkter kommer Svedala få en svår match framför sig och vi tar några steg i våran utveckling som lag.

Under den första halvlek har vi resultatet med sig och hela 0-6 står det till våran fördel. Men hur lyckas vi med våra fokuspunkter? 
Försvarsspelet, ja det funka. Stundtals så när vi sätter pressen så har de svårt att kunna spela sig ur. Vi har ofta någon som pressar bollhållaren alltid. 
Det jag skulle vilja ljustera är just utgångspositioner i det höga försvaret. Forwards positioner lite för höga, flytta ner lite för att kunna ha mindre avstånd till mittfältet och kunna tillsammans sätta pressen när de väl väljer att gå på styra pressen. Yttermittfältarnas täckningspositioner bör också vara lite högre för att kunna komma upp i press ifall bollen kommer till den spelarens som är närmast dem. 
Anfallsspelet. Nöjd där också. Första 10-15 minuter har vi liten tendens av att tappa bollen en del gånger i speluppbyggnaden. Där vi har för långa spelavstånd med yttermittfältare och forwards. Annars så har vi en del fina anfall med goda kombinationer. Exempelvis vid ytterkorridor med ytterback och yttermittfält, exempelvis med forwards och centralamittfältare. Imponerande också att vi lyckas variera oss med en längre passning när vi har möjlighet. Därmed få Svedalas backlinje att flytta längre ner och därmed gav oss möjlighet till possession spel med kortpassningsspel. 
Med detta possessionspel kan vi lungt och sansat ta oss an andra halvlek där vi har ett imponerande passningsspel. Skapar nästan mer målchanser i andra halvlek. Men gör dock bara 1 mål. Även om Svedala kanske blir lite tröttare så är jag nästan mer nöjd med hur vi kunde bibehålla kortpassningsspel och spelvända. Hålla bollen under kontroll på motståndarens planhalva. Använda speldjupet bakåt och passa till det bästa läget för en målchans. 

Utvecklingspotentialen som vi skall utveckla är hur vi på ännu fler sätt som vi skall spela oss ur ett högt försvar. Hur vi kan göra oss andra spelbara genom att löpa in i olika ytor och öppna upp för andra spelare. Få till mer lösningar i speluppbyggnad och göra oss bättre både som lag och som spelare. 
Tänker kring att man skall utsätta sig för situationer där man kommer ur sin "comfort zone" därmed utveckla ens register som spelare.

Detta är allt för mig. en väl genomförd match. Ny vecka med nya möjligheter. 
Mvh Linus Dehman 

Byte: 
min 25: in Wiggo ut: Simon J
min 26: in Dani ut: August
min 31: in: Filip ut: Joel B. 
min 32: in: Timothy ut: Gustav L
min 41: in: Simon J ut: Liam
min 41: in: Gustav L ut: Anel
min 60: in: Liam ut: Robin A
min 61: in: August I ut: Filip
min 61: in: Joel B ut: Metin
min 65: in: Anel ut: Elliot
min 76: in: Filip ut: Gustav.


Mål: 
0-1 Joel B ass: Simon J
0-2 Joel B ass: Elliot
0-3 Metin ass: Joel B
0-4 Joel B ass: Robin A
0-5 Metin ass: Robin A
0-6 Filip ass: Metin.
1-7 Metin ass: Robin A
 

<< Tillbaka

Spelade matcher