Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF
6 - 1
Råå IF
Trelleborgs FF6 - 1Råå IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 maj, 14:30
Plats:Östervångsstadions IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130953027
Samling:13:30
Referat trelleborgs ff - Råå IF 6-1
2018-05-28 09:36
Ännu en helg avklarad med fotboll. 2 matcher och 2 vinster. 2 matcher med väldigt olika förutsättningar och externa faktorer. Ena blåste det hårda vindar med ett kraftigt övertag. Lagen som vi mötte var lite olika i deras sätt att spela fotboll på. Lite annorlunda gräsplaner i förhållande kring kvalité. 
Men om vi börjar kring matchen Trelleborg - Råå IF. Förutsättningarna externt som vi skulle förhålla oss till var följande: - Extrem värme. - Planen väldigt hård. Ingenting av detta skulle vi ha i åtanke kring när vi satte upp våran matchplan och fokuspunkter. Kan man dock ibland anser jag för att göra någon eventuell taktisk förändring kring ens sätt att spela. Exempelvis att spara på krafter med lägre försvarsspel och sjunka ner på tempot i passningsspelet.

Nå väl fokuset låg på kontring och omställning till försvar. För våran del kom vi överens om att några få punkter för att kunna lyckas med det: 
- kompakt försvarsspel genom att sjunka ner med forwards därmed locka upp motståndarna backlinjen. Därmed öppna upp deras spelyta 3. 
- Prioriteringsordning när vi kontrar. Om vi har möjlighet skall vi prioritera. 1. Diagonal passning framåt. 2. passning framåt. Eller 3:e alternativet en passning bakåt för att i ett senare skede värdera att kontra eller återgå till speluppbyggnaden. 
- Alla fick då en roll som vi skulle uppfylla. Om vi skall kunna lyckas med dessa prioriteringar. Skall alla då försöka göra sig spelbar kring dessa prioriteringar. Där kom de som förslag själv att yttermitt djupledslöper diagonalt i prioritering 1, forwards möter/djupledslöper framåt i prioritet 2, backlinje backar ur för att erbjuda möjlighet till pass bakåt i prioritet 3.

Under första halvlek är vi relativt nöjda med prestationen som helhet. Kanske inte riktigt kring att vi kunde uppfylla våra fokuspunkter. Utan mer kring att vi får till vårt arbetssätt i många andra punkter. Försvarsspelet högt går vi alla direkt på signalerna och pressar motståndarna. De hade ingen möjlighet i heller att sätta någon lång pass. Anfallsspelet utnyttjar vi lite kring motståndarna inte riktigt flytta över tillräckligt vilket gav effekt via spelvändningar och skapa överläge där. Vi har 1 mål som är en kontring vilket är ett riktigt bra anfall. Där centralamittfältare djupledslöper och får en passning ifrån yttern. Sedan avslutas genom en forward. BRA! 
Det vi inte är riktigt nöjda med är några saker som vi tar upp i halvlek. Speluppbyggnaden har vi lite problem med att vi ibland sätter för långa pass. För att vi inte gjort oss spelbar ifrån målvakten snabbt, Kanske varit tillräckligt förbereda för att sätta pass in till någon på mittfältet. Så de kan vi jobba lite bättre med att göra någon tydlig löpning i form av avledande, båg löpning, backar ur, djupledslöpning framåt/bakåt. etc.
 
I andra halvlek kommer vi inte riktigt upp till samma standard. Några bortförklaringar som man kan ha är att vi inte har en tillräcklig ork i att pressa, för många byten gjorda eller kanske att Råå spelar bättre i andra halvlek. Jag väljer att ta ansvar och se till vad vi kan utveckla och ta lärdom av det. För det första ifall vi inte har orken att pressar har vi kanske ansvar som lag att ändra det taktiskt. För det andra med byten så är det inget jag vill ta upp alls utan alla skall få chansen ifall man är med och man kan tillföra på något sätt med sina egenskaper som spelare. För det tredje så kanske vi anpassar oss lite för mycket kring att Råå står så pass högt med backlinjen och därmed sätter vi ännu mer djupledspassningar framåt. Med blandad kvalité. 

Som slutord och som vi själva sammanfattar det efter matchen, har vi några punkter som vi skall förbättra:
1. De längre passningarna skall vara mer kontrollerade så att vi inte chansar iväg för mycket och därmed går direkt mot mål. 
2. Nedflyttningen och vara mer förbered för passning i djupled därmed göra spelyta 3 mindre. 

Punkterna som vi gjorde bra: 
1. Kunde ofta framför allt i första halvlek passa på felvänd till rättvänd 3:e spelare. 
2. Satte många passningar i spelvändningarna och därmed straffades motståndarna. 
3. Gick på signal i försvarsspelet.
4. Var aggressiva och vann många närkamper i duellspelet. 

Mål: 
min 2: 1-0 Metin ass: Robin A
min 10: 2-0 Joel B ass: Robin A
min 26: 3-0 Metin ass: August I
min 32: 4-1 Simon J ass: Robin A.
min 47: 5-1 Calle ass: Metin.
min 65: 6-1 August I ass: Calle

byte: 
min 31: in: Filip ut: Simon J
min 31: in: Benjamin ut: Robin A.
min 31: in: Calle ut: Joel B.
min 31: in: Elliot ut: Alfred. 
min 50: in: Alfred ut: Wiggo
min 58: in: Joel B ut: Metin.
min 62: in: Simon J ut: Liam T

Tack för mig, mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher