Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF
5 - 6
Höörs IS
Trelleborgs FF5 - 6Höörs IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 april, 15:00
Plats:Vångavallen
Tävling:
Matchnummer: 130953001
Samling:14:00
Referat: Trelleborgs FF 1 - Höörs IS
2018-04-14 17:53
Förlust i premiären mot Höör i skåneserien. En tuff start mot ett tufft motstånd. Ett fysisk stark motstånd som är väldigt svåra att möta. Spelade utifrån sina förmågor och hade ett spel som de utnyttja på bästa sätt under hela matchen. Där vi under första halvlek inte kunde hantera det men under andra halvlek så kunde vi det. Resultatet speglar sig också i att vi ligger under med 2-6 och där vi under andra halvlek vinner med 3-0. Där slutresultatet kunde skrivas till 5-6. Resultatet inte orättvist på något sätt utifrån matchbilden och prestationerna ifrån båda lagen. Låt oss gräva lite djupare kring varför.... 
Bakgrunden inför denna matchen är att utveckla vårat spel i den sista 1/3-delen. 3 principer, 3 punkter eller 3 saker som vi skulle utveckla och poängtera. 
1. Skapa överläge i ytterkorridor. Komma med yttermittfältare och ytterback när vi är i sista 1/3-delen. Använda anfallsvapen såsom väggspel och överlapp för att kunna komma till inlägg. Pyskologisk är det framför allt våga lämna sin backlinje i anfallsspelet och våga komma på överlapp t.ex. 
2. Hur skall vi då löpa i boxen? 4 zoner ville vi ockupera med minst 4 spelare. "Första stolpyta", "central-straffpunkt", "andra stolpyta", "skottyta (utanför straffområdet)".
3. Komma rättvända som centralmittfältare och som centrala spelare försöker göra sig spelbara på ena inre och yttrekorridor på ena kanten för att öppna upp så att vi kan spelvända och att skapa situationer ifrån fokuspunkt 1. 
Under första halvlek har vi ändå ett flertalet inlägg där vi ockuperar med många spelare. Relativt nöjd med prestationerna vid just dessa tillfällen som detta skapades under matchens gång. Men, men, men. Det var så mycket annat som inte stämde. I försvarsspelet har vi ett antal principer som är viktiga att följa för att man skall kunna lyckas. En av dessa sakerna är flytta över när bollen spelas i sidled, flytta ner när bollen spelas i djupled och finns det läge så kan man dubbla d.v.s. pressa med två spelare på bollhållaren. Ingen av dessa principerna anser jag att vi uppfyllde på ett bra sätt. Det är ofta att vi tittar på spelaren, markerar upp den närmsta spelaren, istället för att tänka följande: "Hur skulle jag kunna täcka farliga ytor på ett bra sätt. Vilken position skall jag ha för att kunna vinna tillbaka bollen"? Om man tänker så här så har man en tanke kring att hjälpa sin lagkamrat, det andra tankesättet är att: "Så länge inte min spelare får bollen så är det inte mitt fel". Lägger över ansvaret på någon annan istället för att visa att man sätter press och täcker upp för varandra. Viktiga principer som måste följas för att vi skall kunna utvecklas i vårt anfallsspel. Så framför allt de är saker som vi måste tänka över och se över kring hurvida man gör det som spelare. 
Under halvtidspausen var det just de som vi tryckte på. Psykologiskt: Vad bidrar jag till kollektivet? Hur skall vi uppfylla dessa principerna i försvarsspelet? Vad krävs? 
Även ljusterar lite kring position och riktning i omkring nr 10 rollen så att den kunde vara mer involverad i speluppbyggnaden.
Lite som natt och dag kan man säga i både prestation och resultat. Det är tackvare att man som spelare följer matchplanen även i försvarsspelet. Fast att man har några principer eller saker som man sätter fokus på. Så skall vi inte glömma de enkla i att arbeta i försvarsspelet, press och täckning. Något tråkigare kanske som spelare att göra men viktiga saker ifall man skall kunna lyckas med ett kortpassningsspel. Så när vi gör det, kan vi spela oss ur ett par enkla situationer som vi inte kunde under första halvleken. Så då steppar vi upp vårat anfallsspelet, vilket gjorde att vi kunde också bli bättre till att komma till avslut. Bl.a. Etablera anfallsspel på deras sista 1/3-del ett antal gånger. Å andra sidan så är jag fortfarande lite petig och vill få till ett ännu bättre anfallsspel. Så att vi även i sista 10 minuterna går in till ett forceringsspel med långa bollar och chansar. Utan lugnt och metodiskt håller oss till att kunna spela oss igenom, med korta passningar. Ljustera positionsspelet så att vi kan hålla ett större possession. Det vill jag jobba med, det vill jag utveckla. På det sättet hade vi kanske inte kolapsat som vi gör i första, på det sättet så hade vi kanske kunna gått iväg med en nöjd prestation och på det sättet hade vi gått iväg med ett resultat. 
Tur att matchen inte är på liv och död som det kanske kan kännas ibland. Utan att man har chans på träningen att rätta till saker. Det skall vi göra för att kunna på sikt utveckla oss till bra fotbollsspelare. 

Byte: 
Min 21: in: Robin T ut: Oliver.
min 24: in: Timothy ut: Liam
min 35: in: Anel ut: Ragnar
min 41: in: Oliver ut: Simon
min 41: in: Liam ut: Dani
min 60: in: Ragnar ut: Robin T
min 69: in: Dani ut: August I
min 69: in: Simon ut: Joel B
min 79: in: August ut: Gustav L

1-2 Robin A ass: Gustav L
2-3 Robin A ass: Joel B
3-6 Robin A ass: Joel B
4-6 Joel B ass: Liam
5-6 Robin A ass: Elliot
Tack för denna match, Mvh Linus Dehman 
 

<< Tillbaka

Spelade matcher