Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Vellinge FF
0 - 9
Trelleborgs FF
Vellinge FF0 - 9Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 mars, 15:00
Plats:Vanningens IP
Samling: Vellinge
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Samling kl 14:00 i Vellinge.
Referat: Vellinge FF vs Trelleborgs FF
2018-03-05 10:04
Efter en vecka utav endast 1 träningstillfälle så kom vi till Vellinge matchen med en hög fräschhet hos spelarna. Där de nästan hade vilat sig i form till gårdagens match. Jag satte ett frågetecken kring huruvida våran ”fitness” skulle finnas där. Skulle vi orka att kunna fullfölja våran matchplan i 80 minuter? Skulle vi kunna få med oss en bra prestation utifrån förutsättningarna? Skulle vi helt enkelt kunna ge allt för varandra?

Svaren skulle bli 1. Nästan. 2. JA. 3. JAA. Läs vidare för att veta hur detta skulle gå till.

För att vi skulle kunna ge oss möjlighet till att just besvara dessa frågor så var vi tvungna till att innan matchen att sätta oss en ram kring vad vi skulle förhålla oss till under denna matchen. Frågeställningarna som sattes upp under föregående match var:

  1. Hur skall vi få fler spelare till att vara involverade och spelbara i vårt anfallsspel? Så att vi kan spela oss ur ett högt försvar ifrån motståndarna.

  2. Hur skall vi göra när vi sätter press i den sista 1/3-delen och när skall vi sätta pressen?

Det spelarna svara var att: 1. ”Yttermittfältarna skulle kunna bli mer spelbara genom att gå in mer centralt i inre korridor, variera utifrån situationen”. ”Forwards skulle kunna löpa i djupled för att dra isär motståndarna i djupled, När t.ex. centralamittfältare blir spelbar i spelyta 1 skulle t.ex. 1 forwards kunna droppa ner för att vara spelbar i spelyta 2 halvträttvänd/felvänd. 2. ”Om motståndarna inte har kontroll på bollen, felvänd eller att motståndarna tittar ner på bollen så har vi chansen att sätta press och störa motståndarna till misstag.”

Nu hade vi satt ramen. Dags för första halvlek att börja.

När domaren hade blåst av för halvtidsvila så stod resultattavlan på 0-5 till våran fördel. Kommer ut till halvtidsvilan och vi alla känner att ”Detta är inte tillräckligt bra” ”Vi måste spela mer utifrån vår matchplan”, ”bli bättre på att hålla bollen inom laget”. Ja, vi var alla föga överens kring att vi behövde bli bättre i anfallsspelet. Hur kan det komma sig? Vi leder ju matchen med 5-0! Men ja som sagt, man behöver inte alltid vara nöjd med prestationen bara för att resultatet var till våran fördel. Försvarsspelet satte sig på ett bra sätt och där är vi nöjda. Bra press, och jättebra täckning.

Det vi pratar om i halvtid var att bli bättre på att hålla ett posession få till mer spelvändningar. Använda speldjupet bakåt, använda centralamittfältare i att vara spelbara halvträttvända och använda mittbackarna för att kunna underlätta att förflytta bollen i sidled.

Får vi en förbättring till andra halvleken? Målmässigt nej, (totalt 3 mål i andra halvlek, 0-8 blev det)   Dock en hel drös av positiva prestationer. Mycket bättre kontroll på matchen. Bättre kvalité i alla passnings och mottagningsmoment. Nu kunde vi spelvända inte bara 1 gång utan 2,3 t.o.m. 4 gånger ifrån ytterkorridor till andra ytterkorridor. Vilket gav oss möjlighet till att successivt få till en bättre speluppbyggnad där vi riskera mindre i vårt kortpassningsspel men samtidigt skapa mer högkvalitativa målchanser tackvare våran speluppbyggnad och inte bara att när vi vinner bollen så kontrar vi och gör mål på det.

Så sammanfattningsvis så besvara vi några frågor som var ett litet frågetecken innan matchen. Vi tar lärdom att vår första halvlek och gör en betydligt bättre andra halvlek. Några utropstecken som vi kan vara stolta och ta med oss. Nästa vecka kommer vi att arbeta vidare för att uppnå ännu en nivå till i vårt arbetssätt.<< Tillbaka

Spelade matcher