Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P16 Bredd
Bjärreds IF
4 - 0
Trelleborgs FF
Bjärreds IF4 - 0Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 februari, 13:00
Plats:Borgeby IP
Samling:12:00, Borgeby IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Preliminär tid för samling kl 12:00 i Bjärred
Referat: Bjärreds IF vs Trelleborgs FF
2018-02-18 17:11

Match mot Bjärreds IF

Bortamatch idag mot Bjärred. En historia som skulle ha två olika ansikten. Första 20-25 minuterna har vi ett ansikte som är glatt, prestationen är positiv, fullföljer matchplanen till 100%, ett beteende som är stöttande och väldigt produktivt emot att hjälpa varandra till att nå ett resultat. De andra 60 minuterna har vi ett ansikte som inte fullt är lika glatt, där prestation/beteende/process är sämre vilket också ledde till sämre resultat.

Om vi backar bak lite innan dess så börjar vi med matchgenomgången, där kom vi överens om följande:

 • Organisationen skall sitta i försvarsspelet. Där vi skall sätta press högt och kunna flytta över och ge varandra täckning i omkring där bollen är.

 • Anfallsspelet. Utvärdera ifall vi kan spela oss ur ifrån utgångsytan till spelyta 1 och hur vi kan göra för att göra oss mer spelbara.

 • Beteendet att ifall vi tappar bollen skall vi sätta press och försöka vinna tillbaka den direkt och göra det utifrån matchplanen.

I den första halvlek finns det tydliga tendeser att vi har kommit långt fram i vårat presspel i sista 1/3-del och bra täckningspositioner. Vilket gjorde det svårt för dem att spela sig ur.

Problem dock när de lyckas att spela oss förbi den första och andra lagdel in till deras spelyta 1 och 2. Där var vi ofta undertaligt i att man inte kom upp i press och de andra täcka bakom. T.ex. som Bjärred gjorde idag var att spela 3 centralt på mittfältet och deras mittbackar lyckas spela in på centralkorridor och vi inte lyckas täcka den passningen med forwards eller att centralamittfältare hinner in i pressen där. Blir det svårt att förhindra deras speluppbyggnad.

Slående genom hela matchen är att vi hade lite svårigheter i speluppbyggnaden. När vi lyckas kan det se ut såhär:

 • Lyckas vara spelbara på centralmittfält halvträttvänd/rättvänd.

 • Spelvänder ifrån ena ytterkorridor till andra ytterkorridor genom kortpassningsspel.

 • När vi har bollen så lyckas vi vara spelbara med bra speldjup bakåt med mittbackar och ha ett speldjup framåt med forwards, som variera med att möta och löpa i djupled i spelyta 2 och 3.

De snacka vi om att förbättra i halvtid var att:

 • 1 centralmittfältare kan vara spelbar rättvänd i utgångsytan för att kunna spela passningar igenom första lagdeln.

 • Yttermittfältarna kan vara spelbar i inre korridoren för att ge fler alternativ i passningsspelet.

 • Forwards kan också vara mer spelbar genom att löpa ner i spelyta 2 och ge ett alternativ till.

Får ingen riktig utveckling på detta utan har lite svårigheter att  ta oss fram. Ju längre matchen går, desto mer börjar vårt beteende gå ur styr och inte enligt våra målsättningar. Skyller på domare, skyller på motståndare, skyller på gräset, skyller på medspelare. Där måste vi kunna vara starka och kunna luta oss tillbaka på vad vi kom överens om. Lättare sagt än gjort såklart man vill ju såklart vinna och det är ibland ofta ens humör blir lidande av det.

Rent fotbollsmässigt, så kan man istället för att skylla på något annat så kan man:

 • Tänka på sin nästa aktion, göra den så bra som möjligt.

 • Hjälpa sina medspelare till att nå en bra prestation genom att styra dem och hjälpa till.

Det är en process som vi skall utveckla. Så sammanfattningsvis så kan man säga att ansträngningen inte var på vår topp nivå. Arbetssättet, beteendet och prestationen når vi inte riktigt hela vägen. Vi försöker men vi är inte där än.

//Linus D<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher