Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Trelleborgs FF 1
9 - 2
LB07
Trelleborgs FF 1 9 - 2LB07

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 25 mars, 11:00
Plats:Vannhögsskolan
Samling:10:00, Vannhögsskolan
Aktivitetsinfo: Samling kl 10:00 på Vannhögskolan
Referat Trelleborgs FF 1 vs Lb07 1
2018-03-25 20:29
Genrep inför Future Cup. En erkänt tuff motståndare i LB07. En match där vi får med oss en hel del utropstecken, några frågor blir besvarade och några frågor är fortfarande obesvarade men kommer att så småningom bli lösta. Prestationen kan vi vara nöjda med, resultatet är vi nöjda med och i slutändan så är vi nöjda med att uppfylla våra principer. 

Vad var våra principer som vi skulle uppfylla? 

Ja låt oss gå tillbaka några timmar, in till omklädningsrummet. Under matchgenomgången ville vi få svar på följande frågeställningar i anfallsspelet. 
1. Hur skall vi förflytta deras forwards? - Vi utgick ifrån att de skulle pressa oss väldigt högt och hur därmed behövde vi göra oss mer spelbara. Vi testa att en första princip att försöka bli övertaliga i första 1/3-del. Genom att droppa en centralmittfältare och använda oss en stor spelbredd i form av mittbackar och ytterbackar. Därmed ställa frågan till dem hur de skulle hantera detta. 
2. Hur skall vi förflytta deras mittfält? - Genom att vi försökte använda oss av att båda yttermittfältarna skulle vara spelbara i inre korridor så försökte vi skapa vinkel pass därmed också ställa frågan till motståndaren, kommer de att fullfölja markering med ytterback in där eller kommer de att täcka ännu mer centralt med centralmittfält? 
3. Hur skall vi förflytta deras backar? - Genom diagonala djupledslöpningar ifrån forwards så kan vi både dra isär mittbackarna och ställa frågan ifall de skall flytta ner eller flytta upp för att ställa offside. Även möta upp halvträttvända i spelyta 2 (framför deras backlinje.)

Med den första förflyttning lyckas vi stundtals med i första halvlek där de ofta hade svårt med att hantera det med att vem som skulle sätta press av deras forwards och därmed kunde det ofta bli att vi spela oss ur deras första höga försvar. Dock så kan man säga att det krävs lite högre bolltempo i visa situationer, där passningar är lite för långsamma och att man efter en passning måste backa ur för att kunna erbjuda speldjup bakåt och därmed ha ett längre avstånd till pressande spelare. t.ex. När en ytterback har bollen och behöver använda sig av speldjup bakåt. 
Anser också att det är en hög värderingsfaktor kring när man skall använda sig av denna speluppbyggnad. Ibland kanske den centralamittfältaren inte behöver droppa ner utan kan vara spelbar i centralkorridor i spelyta 1, beroende på motståndarens positioner. 

Den andra förflyttningen ifrån yttermittfältare lite svårare att få igenom framför allt i första halvlek. I förståelsen kring att det är svårt att bli spelbar där i mitten där det är som mest folk. Kanske att vi skall arbeta mer kring olika signaler och hur vi kan göra för att få ett mer dynamiskt och rörliga yttermittfältare som kan uppfatta när vi kan bli spelbar i inre korridor och när vi kan löpa för att dra med sig en markering och därmed lura försvararen genom sin löpningar. Därmed ge möjlighet till för andra att bli spelbara. 

3:e förflyttningen var väl den som vi kände att vi fick utdelning på. Där fanns många bra sekvenser framför allt i sista 1/3-delen där det användes som anfallsvapen. På en hel del grymma centrala kombinationer med väggsspel och överlapp. Många av våra mål görs genom just att vi har använt oss av detta. I vissa moment så kan man resonera kring att man behöver sätta lite mer passningar för att sätta sina medspelare i bättre situationer för målchans. Allt som allt helt, nöjd med att vi kan få till rörelser som vi har endast snackat om och inte tränat så mycket om i praktiken. 

Under veckans sista träningar skall vi jobba lite extra på inför future Cup är att bli säkrare i dessa förflyttningar och värderingar. Bli ännu bättre på att ge medspelaren fler, bli bättre på att förflytta våra motståndare och bli ännu bättre i vårt anfallsspelet. Lite försvarsspel hinner vi säkert också med för att få lägga till en extra pusselbit inför turneringen. :) 

Mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher