Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Staffanstorps United
2 - 4
Trelleborgs FF
Staffanstorps United 2 - 4Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 mars, 12:00
Plats:Bortamatch
Samling: Staffansvallen
Aktivitetsinfo: Samling kl 11:15 på Staffansvallen
Referat: Staffanstorps United FC vs Trelleborgs FF
2018-03-11 16:04
2-4 till Trelleborg, 6-12 i skott på mål (ännu fler skott som gick precis utanför) och ett större bollinnehav till våran fördel. Såhär såg statistiken ut idag under dagens match, ibland lite intressant att ha utgångspunkten därifrån och sedan förklara och refererar kring vad vi gjorde på matchen. Säger dock en liten del kring huruvida ifall vi lyckades med vårt tema eller inte. Vi kanske körde "Långa bollar på bengt" där vi hade som utgångspunkt att spela "tiki taka". Nå väl Stora delar så lyckas vi mycket med vad vi hade som objektiv att förbättra också samtidigt som statistiken med oss. 
Vi spolar tillbaka bandet några timmar så börjar med vad vi hade som tema idag. 
2 punkter kring försvarsspelet och 2 punkter i anfallsspelet. Vi formulera frågeställningarna såhär: 
Försvar:
1. Hur skall vi göra när vi försvara kollektiv enligt överflyttning och centrering?
2. Hur skall vi göra när vi dubblar (d.v.s. sätter press med 2 spelare samtidigt) och när skall vi dubbla? 
Anfall:
1. Hur gör vi vårt anfallsspel för att kunna få vinklar i våra passningar? 
2. Hur skall vi vara spelbara och vilka korridorer bör vi befinna oss i speluppbyggnaden? 
I matchgenomgången dela vi in planen i 5 olika korridorer där vi har. 2 ytter korridor, 2 inre korridorer och 1 centralkorridor. Det är för att underlätta kring hur vi skulle besvara dessa frågor. 

Tar vi första halvlek ur ett försvarssperspektiv lyckas vi kanske inte riktigt med att besvara dessa frågorna på rätt sätt. Exempelvis så har vi att våra Yttermittfältare ibland befinner sig i ytterkorridor längst ut istället för att i överflyttningen flytta in till centralkorridor för att göra det svårt att spela igenom oss. Ibland så har vi problem med centreringen i att vi är lite förbereda med forwards och yttermittfältare som skall när motståndarna har bollen i centralkorridor helst ha bättre täckning mer centralt så kan vi bli ännu tightare i vår täckning i centralkorridor så motståndarna inte kan spela igenom lagdelarna. 
När vi blir bättre på detta, blir det att vi kan dubbla ännu mer. Dubbla mer med Yttermittfältare och ytterback, dubbla mer med forwards och centraltmittfält. Mer bestämdhet där att man går in i pressen. Det kan gå fel ibland men vi måste försöka. Vi har chanser i första halvlek men där vi tvekar och är inte säkra i detta än. 
Detta tar vi upp i pausen och vi kan se en liten förbättring genom att det görs fler gånger än i andra, men detta är en förbättringspunkt som kommer och skall göras bättre. 

Ur ett anfallssperspektiv tar vi oss an andra halvlek. Här tar vi också hjälp ifrån planens storlek för att hitta vinklar i passningsspelet. En förbättring jag kunde se var att vi kunde vara spelbara i centralkorridor i olika linjer i vår speluppbyggnad. Där vi har oftast en vinkel mellan varandra så vi kunde spela förbi deras lagdelar. Där en spelare möter i spelyta 1 och andra mittfältare är i spelyta 2. Fantastisk spelförståelse när dessa funkar på ett bra sätt. När vi väl bli bättre med att läsa av varandra så kan vi också eventuellt byta positioner för att flytta på motståndarna ännu mer. Exempelvis. Centralforward möter bollhållaren halvträttvänd i spelyta 2 medans en centralmittfältare blir spelbar i djupled i spelyta 3. 
Nu känner man mer en trygghet i att vi har bra tankar i vår speluppbyggnad och de lyckas ofta. Nu tar vi oss förbi och kan till och med etablera ett anfallsspel i omkring motståndarens straffområde. Skapar många målchanser. (Se gärna på våra 2 sista mål).

2 matcher nu idag med vinster, 2-4 idag. Prestationen är vi relativt nöjda med, vi kan och kommer göra bättre ifrån oss. Statistiken är med oss, resultat har vi med oss och prestationen har vi med oss. Nu tar vi oss an malmö City FC nästa helg. Ny match och en ny vecka med nya träningsmöjligheter. 

Tack för idag, Mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher