Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P17 Bredd
Husie IF
4 - 2
Trelleborgs FF 1
Husie IF 4 - 2Trelleborgs FF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 februari, 11:00
Plats:Bortamatch
Samling:10:00, Husiegårds IP
Referat: Husie IF vs Trelleborgs FF
2018-02-24 22:04
En tuff borta match väntade oss, ett iskallt väder väntade oss och en spännande match som man skulle bevittna. Kanske inte spännande i bemärkelsen utifrån resultatet, men utifrån prestationerna på planen och att det skulle bli en jämn tillställning. 
Backar vi tillbaks bandet några timmar så har vi först och främst en matchgenomgång på gång. Efter lite dålig organisation och lite strul med det tekniska så skulle vi ändå gå igenom en del saker. All elloge till spelarna som ser laddade ut och tacklar det på bästa sätt. Via video så fick vi se ett par situationer där vi gjorde bra kring förra matchen mot Bjärred och vilka saker som vi skulle tänka på inför denna matchen mot Husie IF. 
Ramen/frågeställningarna som spelarna fick var: 
- Hur skall vi ge bollhållaren och ge en tydlig signal kring att jag är spelbar?
- Hur gör vi för att skapa oss tid ifrån motståndarna?
- Hur gör vi när vi skall sätta press på motståndarna? 
- Hur skall vi göra vi göra för att täcka farliga ytor? (Hålla ihop lagdelarna)
I denna får vi 2 positiva besked ifrån dessa frågeställningar. Det ena är uppgraderingen i försvarsspelet, Såg en förbättring i överflyttningar, uppflyttningar och hade det stundtals en rätt bra press i den sista 1/3-delen. 
Många av målen som vi släpper in är slarv och kändes att det kunde vi verkligen ha förhindrat genom justeringar i positionerna och lite misstag tekniskt men i stora hela om man ser till en helhet i 90 minuter, så är vi relativt nöjda med prestationen där. 
Anfallsspelet är jag lite bekymmersam kring. Det finns några bitar som man kan vara nöjd med och det finns ett par bitar där man kan se en potential där vi inte har kommit riktigt lika långt. Tar vi på individuell nivå så känner jag att det finns ett par faktorer som vi skall utveckla. 
1. Det ena är besluten och värderingarna utan bollen: i min position hur jag förbereder mig på ens första tillslag. (vinkel på kroppen, avståndet i förhållande till motståndare). 
Med bollen: 2. Hur jag tar emot bollen på bästa sätt i ens position i speluppbyggnaden. (lång första touch, kort första touch, kroppsställning i mottagningsmomentet). Kan vi bli ännu bättre på detta så blir vi ett ännu vassare lag. 
Framför allt i första halvlek kan man se en liten skillnad i hur vi hanterar bollen i speluppbyggnaden. Ofta lite för långa första touch, skyddar inte bollen ifrån motståndare, sätter passning på fel fot i förhållande till motståndare. Ifall vi skall bli ett mer kortpassningsinriktad lag så skall vi göra lite fler aktioner där besluten gör så att vi kan hålla i bollen istället för att tappa den. 
En andra halvlek så kan man se en höjning i speluppbyggnaden. Vi hittar spelbara spelare halvt-rättvända i ytterkorridor mesta dels på yttermittfältare. Resultatmässigt går det ifrån en 3-0 underläge i paus till en 1-2 vinst totalt. Prestation = Resultat. 
Efter matchen går vi där ifrån lite mer rakryggade och är lite nöjda iallafall med prestationen. 
Spelarna tyckte att det fanns ändå en del att vara positiv över. 
- Omställningarna ifrån försvar till anfall, Klassiska kontringar till spelyta 2 och 3. 
- Försvarsspelets överflyttningar. 
Det som vi skall utveckla är: 
- Anfallsspelets speluppbyggnad i första 1/3-del. kan vi involvera fler spelare? 
- Mer aggressivitet i presspelet och värdera när vi skall sätta maximal/explosiv press och när skall vi avvakta?

Mvh Linus Dehman
 

<< Tillbaka

Spelade matcher