Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
TRELLEBORGS FF
UNGDOM
P15
Välkommen till TFF P15
Se tider och plats för träning i kalendern.

Referat: IFK Osby 1 - Trelleborgs FF
Referat: IFK Osby - Trelleborgs FF 2-1
2018-06-18 09:20
En stor, stor besvikelse, ifrån första minut till sista minut. Vi avslutar denna halva säsong på kanske sämsta möjliga sätt. Resultatmässigt 2-1 förlust, 4:a i ligan och dålig kollektiv prestation. Det 2 först nämnda bryr jag mig minst om, prestation är viktig och där känner jag att vi kunde kasta denna matchen så djupt ner i papperskorgen som möjligt. Det var svårt att hitta några ljuspunkter kollektivt, jag skall dock försöka vara positiv och hitta några som gör att vi kan ändå ta lärdom och göra bättre ifrån oss inför Gothia Cup. 
Inför matchen prata vi om att försöka komma in i spelyta 1 och 2 på olika sätt i vårat anfallsspel. Där jag överlät mycket till spelarnas spelförståelse och kring hur vi har visat under många träningar innan. Jag ville gärna se att man kunde uppfatta medhjälp ens spelförståelse kring att hitta andra lösningar för att på sådant sätt utveckla spelet ytterligare en nivå. Om jag hade vetat kring hur vi skulle uppträda när matchen börjar så skulle definitiv agerat lite annorlunda kanske varit mer energisk, kanske givit dem lite fler nycklar till att lyckas med i anfallsspelet. Lätt att vara efterklok men så rannsakar jag min prestation som tränare. 
Under första halvlek var det väldigt energilöst konkret sätt så kan man beskriva att våra aktioner på planen var av låg kvalité och låg explosivitet. Det var liksom att ingen tog tag i det riktigt både genom att visa sig spelbar och att man styrde rätt varandra i försvar och anfallsspel. Där är en sak som kan hända och då man kan känna sig paralyserad som lag, det går lite trögt. Vad är lösningen? Jo det blir att fullfölja arbetssättet, tänka på sin nästa aktion i försvar och anfall, verbal kommunikation genom att prata med varandra kring vad man skall göra enligt ramarna vi har satt, kanske visa genom icke-verbal kommunikation (klappar, pekar och har ett positivt kroppsspråk). 
I halvtidsvilan försökte vi väcka liv i liken på planen och pumpa igång. 
För min del så kände jag att de behövde hjälp så jag tänkte jag att de får hur alla spelarna skall agera i vår speluppbyggnad, ta på mig ett stort ansvar och ge dem svaren kring hur vi skall agera överallt. 
För att därmed kunna underlätta för dem och sänka ramen kring vad de skulle göra. 
Under andra halvlek får vi en uppväxling i ens aktioner iallafall kring de sista 20 minuterna. Matchbilden är ju helt klart i våran fördel, vi trycker på och har ändå 12 avslut. Kvalitén är fortfarande kanske inte den bästa i det tekniska, har en del avslut som är av låg explosivitet och kommer till avslut via längre distansskott som målvakten räddar. Tanken var att skapa många inläggssituationer där vi kommer till avslut där vi hade både ytterback och yttermittfältare stod för spelbredden för att skapa överläge med 2 vs 1. Vi har ett par situationer men där det också är sämre kvalité och inte tillräckligt bra riktning. 

Hmmm, för många frågor fick man ifrån denna match. Hade gärna fått med mig fler positiva besked än negativa såklart. Men nåväl, många var väldigt besvikna inklusive oss som tränare. Här blir det att endast rannsaka sin prestation och beteende. Trycka kanske kring hur har mina förberedelser sätt ut inför matchen. Har jag ätit bra? Sovit tillräckligt? Hur mycket bidrog jag till lag? Vilka beteende är positiva för ens lag?
Ta med er alla det, så skall vi se till att vi är väl förbereda för Gothia Cup. 

Mvh Linus Dehman


Mål: 
70´ 2-1 Gustav ass; Robin A

Byte: 
19´ in: Robin A ut: Liam
19´ in: August I ut: Gustav
19´ in: Benjamin ut: Gustaf
41´in: Liam ut: Benjamin
41´in: Gustaf ut: Anel
41´in: Gustav ut: Simon J
68´in: Benjamin ut: Metin
70´in: Simon J ut: August I
Referat: Södra Sandby IF 2 - Trelleborgs FF blå
Referat: Södra Sandby IF - Trelleborgs FF 5-5
2018-06-17 10:36
Oj, oj, oj vilket målkalas. 5-5 slutar denna matchen. En helt galen match för tränare, för publik och för spelare. Om jag tar det utifrån mitt perspektiv så var det väldigt blandade känslor. Försökte fokusera och analysera under matchens gång för att se lite vad man kan förbättra och ge för verktyg. Men det var väldigt svårt att inte levas med alla mål, insläppta mål, individuella dribblingar, misstag m.m. Lika gärna som man ville slita sig i håret och vara helt förtvivlad, lika glad och hysterisk blir man när prestationen pikas under matchens gång. 
Låt oss gå igenom denna galna match. 
Inför matchen kände jag att det var dags inte ge allt för mycket instruktioner, ett så kallat slutprov där vi får se ifall spelarna kunde lösa så många situationer själv utifrån det vi har haft som arbetssätt. 
Försvarsspelet: - Hög press med positionsförsvar.
Anfallsspelet: - Kortpassningsorienterat med korta spelavstånd. - Vara spelbara i spelyta 1 och 2 på olika sätt. 
Första halvlek: 
Präglas lite av att man kan se en tydlig idé ifrån våran sida vi försöker att spela oss ur ifrån backlinje och erövrar spelyta för spelyta genom korta pass. Mixad kvalité, där vi kan se lite bolltapp som man inte är riktig vana vid. Passningar som går lite för långt fram. Kanske inte riktigt kunde ta hand om den externa faktorn som är att planen var väldigt vattensjuk och att bollen gick väldigt snabbt i passningarna. 
När vi hittar bra lösningar där vi vågar spela passningar inåt centralt vi får in rättvända spelare i spelyta 1 och 2. Bland annat genom att sätta pass till felvänd forward till rättvänd mittfältare eller alternativ att sätta vinkel pass in centralt och gör sig rättvänd. 
Vi får en del chanser bl.a. 2 ribbor, djupledslöpningar, inlägg och något friläge. 
Samtidigt så slarvas det lite med positionsförsvaret i att hålla linjerna, flytta upp och ner i backlinjen där vi ofta inte håller linjerna. Vilket får konsekvenserna att några upphäver offsider och spelyta 2 och 3 blir större, vi håller inte laget kompakt. 
Under halvtidsvilan belyste spelarna just dessa problem som vi såg utanför på sidlinjen. 
De vill ha följande förbättring: 
- Flytta upp backlinjen högre upp och håll uppe laget för att vara mer kompakt mellan lagdelarna.
- Stå lite bredare med forwards för att störa motståndarnas spelvändningar med deras 3-backslinje. 
- Förbättra passningsspelet med bättre kvalité i mottagning och passning. Fortsätta med att följa matchplanen i anfallsspelet.
Andra halvlek: 
Lyckas kanske inte riktigt med just de vi skulle förbättra men blev ändå en kvalités höjning och vi fortsätter med att erövra bollen högt på motståndarens planhalva. Därmed kunde kontra (2 mål där), skapar fasta situationer (vilket ger 2 mål). Försvarsspelet dock på våran egen planhalva är inte tillräckligt bra, vi flyttar inte över tillräckligt, många spelare är inte riktigt vakna och fullföljer arbetssättet i försvaret. Lathet? i att man inte känner vill ta löpa de sista meterna för att förhindra motståndarnas speluppbyggnad och även förhindra målchansen. 
Detta tar vi upp under sammanfattningen och vi ville förbättra: 
- Överflyttningen och uppflyttningen i försvarsspelet, hålla linjerna i positionerna. 
- Fysiskt sätt inte tar de sista löpningar och kan inte bibehålla ens aktioner i det sista 20 minuterna, vilket gav konsekvenserna av en stor spelyta 2 för motståndarna ifall de spelar sig ur vår höga press.
Positivt: 
- Kommer till många avslut på många sätt, inlägg, djupledslöp, Fasta situationer och distansskott. 5 mål!!
- Lyckas erövra bollen flera gånger där vi har motståndarna felvända i spelyta 1 och kan erövra för att därifrån kontra direkt. 

Dessa sista punkterna tar vi med oss som slutord i denna slutmatch ifrån Sydvästra B, vi blir 6:a i serien, lägger ingen värdering i det under ser det långsiktig att vi skall utveckla spelet. Kanske ta lärdom och utveckla spelet till en Gothia Cup premiär!
Nu är det 2 veckors uppehåll och vi hörs mer då. 
Mvh Linus Dehman

Byte: 
20´ in: Johannes ut: Timothy
25´ in: TImothy ut: Albin
39´ in: Albin ut: Johannes
41´ in: Johannes ut: Albin
41´ in: Isak ut: Milton
41´in: August P ut: Malte
47´ in: Albin ut: Johannes
56´ in: Johannes ut: Timothy
58´ in: Timothy ut: Albin
61´ in: Milton ut: Dani
67´ in: Dani ut: Anton
77´ in: Anton ut: Filip

Mål: 
35´1-1 Timothy ass: Dani
41´2-2 Timothy ass: Dani 
68´4-3 Dani ass: Milton
71´4-4 Calle ass: Timothy
80´5-5 Dani ass: Anton
Gothia Cup
2018-06-12 13:52

Det har kommit en del frågor kring speltid i Gothia Cup. Därför skriver jag till er alla här.


Vi kommer följa den generella matchpolicyn TFF har, dvs. minst 1/3 speltid. I cup-format blir det med en viss skillnad. Det kanske inte blir 1/3 i varje match men sett till hela turneringen ska alla spelare ha minst 1/3 i snitt. Om det skulle bli mindre i någon match så blir det mer i någon annan.

Detta gäller under förutsättning att spelarna visar rätt attityd, följer spelidén och följer de ordningsregler som finns under dygnets alla timmar.


Har någon frågor är ni välkomna att höra av er direkt till mig så låter vi tränarna koncentrera sig på det de gör bäst - att utbilda våra spelare.


/
Andreas Green
Koordinator

andreas.green@tff.m.se

Referat: Trelleborgs FF blå - Vellinge FF
Referat: Trelleborgs FF - Vellinge FF 0-3
2018-06-10 21:37
Dagens första match. En match som skulle präglas väldigt mycket kring vårt passningsspel i första 1/3-delen. Hur vi skulle hantera deras höga press? Hur vi skulle lyckas behålla bollen genom ett kortpassningsspel under uppspelsfasen. Vilket man kunde se tydliga tendenser kring att vi både misslyckades och lyckades ett antal gånger. Ett fysiskt starkt Vellinge hade sin del utav att vi inte lyckades ibland men också vårat kollektiva arbetssätt och individuell skicklighet i spelförståelse. 
Låt oss dock backa bak bandet lite och gå in till omklädningsrummet. 
Fokuset låg på komma till avslut denna vecka. Vi skulle utvärdera följande fokuspunkter:
1. Djupledslöpningar ifrån forwards/Yttermittfältare. När vi har en rättvänd spelare så vill vi kunna passa till djupledslöpande spelare. Där vi framför allt skulle söka spelyta 3 i yttre/inre korridorerna bakom motståndarens backlinje. För att med fördel få passningen framför sig och därmed kunna löpa igenom för ett avslut. 
2. Överlapp i sista 1/3-del vid yttre korridor. Ifall vi lyckas etablera något anfallsspel så vill gärna kunna komma till inlägg och överlapp därmed för att skapa 2 vs 1.
3. Försöka kunna passa till en rättvänd spelare i spelyta 1 och 2. Ett sätt var att pass upp till felvänd forward till rättvänd mittfältaren. 

När vi tittar tillbaka på matchen blir det en svår frågeställning ifall vi lyckades med dessa 3 moment när de förekom väldigt sällan eller ingenting egentligen. 
Varför det? 
För det första hade vi den största svårigheten kring att spela oss ur den höga pressen. Vi försökte med några taktiska förändringar med att sätta ner en 3 mittback i uppspelen för att skapa övertal, vilket jag tyckte ändå blev ett bra svar på deras press. Innan dess lite andra svårigheter som vi belyste efter matchen. 
Där vi prata om individuell förberedelse: 
- Hur kan jag göra mig spelbar t.ex. halvträttvänd som ytterback? Använda spelbredd och förflytta mig för att få mer avstånd ifrån motståndaren när den kommer in i press. 
Ofta kanske det såg att man var redan felvänd som ytterback/centralmittfältare istället för att positionera sig för att kunna vara halvt- rättvänd ifrån bollhållaren. 
- Hur kan man positionera sig för att vara förbered för vad som händer? Jo eftersom att vi vill ofta spela ett kortpassningsspel med korta spelavstånd så kan man enklare förutse att "Jag kan positionera mig kanske lite längre ifrån här för att vi kommer att försöka spelvända och därmed är jag bättre förbered för att kunna vara spelbar."
För dessa två spelförståelse bitarna hade vi inte riktigt idag. Man kanske kan skylla på att vi missar en del passningar och att det skall vara det tekniska som sviker idag men jag väljer och tror att det hänger med på en spelförståelse sak. 

Jag tar mitt ansvar kring att jag försökte hitta lite olika lösningar under matchens gång och ändrade kanske lite för mycket i det taktiska. Några saker lyckades, några inte. Där rannsakar jag mig själv och tycker att vi skulle kanske fortsätt med samma koncept hela vägen kring olika positioneringar i speluppbyggnaden. Samtidigt så trodde jag på detta och ville testa det. 
Men ta med oss detta kring det individuella. En viktigt del för att utvecklas som fotbollsspelare. 

Tack för mig för denna gången och på återseende. 
Mvh Linus Dehman
 
Byte: 
min 20: in: Johannes ut: August P
min 41: in: Joel E ut: Muhammed
min 41: in: Milton ut: Isak.
min 41: in: Simon S ut: Anton 
min 41: in: Albin ut: Malte
min 45: in: Anton ut: Johannes
min 57: in: Malte ut: Anton
min 57: in: Muhammed ut: Robin T
min 57: in: August P ut: Ragnar
min 76: in: Robin T ut: Simon S
min 77: in: Ragnar ut: Albin 
Referat: Trelleborgs FF - IFK Knislinge
Referat: Trelleborgs FF - IFK Knislinge
2018-06-10 21:37
Efter en hel del analyser, sett matchen två gånger om som jag brukar göra. Mer och mer när man tittar och analyserar desto mer imponerad är jag över prestationen i denna match. På många sätt en övertygande prestation i framför allt anfallsspelet men även i återövringen är det bra. Skall förklara lite mer kring hur jag menar där men väl genomförd match och där vi tog steg i vårt arbetssätt. Utveckla djupledsspelet till en ny nivå. 
Just djupledsspelet var det vi la fokuset på idag, frågeställningen och skedet vi skulle jobba med är hur vi skulle komma till avslut. 
Verktygen spelarna fick var följande
1. vid uppspel i backlinjen finns det möjlighet i att sätta en långpassning i djupled för att därmed utnyttja våra snabba forwards och yttrar. Där när mittbacken tar fram bollen kan vi ge en passningsmöjlighet i att löpa i djupled.
2. Överbelasta yttrekorridor med överlapp exempelvis och försöka därifrån komma till inlägg på olika sätt. 
3. För att lyckas med punkt 1 kan vi använda oss utav att sätta upp till felvänd forward till rättvänd centralmittfältare i spelyta 2 sedan värdera själva ifall vi skall passa en djupledspassning. 
Under första 20 minuterna innan pausen tyckte jag att det blev ett rätt så stort bollinnehav av oss, där Knislinge satte en rätt så högbacklinje. Därmed gavs det också möjlighet i att löpa i djupled och göra mål där. På det sättet gör vi 2 mål och det är jag relativt nöjd med. 
Spelarna dock inte fullt så nöjda, de ville ljustera lite kring positionera för att hjälpa varandra i att bibehålla ett bollinnehav och sätta ett högre bolltempo. Ljustera det lite genom att centralmittfältare ibland kan droppa ner som en 3:e mittback och att en centralmittfältare skulle kunna vara spelbar i spelyta 1. Därmed locka upp deras mittfält för att kunna spela passning till felvänd forward i spelyta 2.
Kan tycka när man ser det i efter hand att det funka relativt även innan pausen men vi får ändå ett bättre passningsspel och bättre värderingar i att bibehålla en speluppbyggnad ibland för att sedan kunna sätta en passning i djupled till rättvänd spelare. 
Andra halvlek: 
I och med solen en riktigt varm dag, så omedvetet så sjunker lite kvalitén stegvis ju längre matchen går mot sitt slut. Vi kan vara nöjda med prestationen med att vi ljusterar lite i att värderar med bollinnehav. Samtidigt väldigt vassa fortfarande i djupled och kommer till avslut. (Räkna med att vi kom till ca 14 riktig heta målchanser genom hela matchen. Vilket är bra!) 
Ifall man skall försöka hitta några kryphåll eller några förbättringspunkter är väl att vi ibland slår bort passningarna i uppspelen vilket gör att motståndarna kontrar på oss i djupled och kommer rättvända mot vår backlinje. Därmed skapar 2 stycken målchanser. Där måste vi kanske hitta lite mer alternativ där vi passar diagonalt och passa ifrån deras press. T.ex. ifall en mittbackar slår en passning in till centralmittfältare som är spelbar diagonalt i förhållande till mittbacken. Därmed får vi deras forwards till att förflytta sig lite längre sträckor. 
Är inte jättenöjd i heller att vi släpper in 2 mål där en är på en fast situation. Vilket jag får ta på mig för att vi inte har tränat på det. 

Sammantaget skall vi vara nöjda med insatsen, vi gör en bra prestation och får med oss en bra målskillnad iallafall in till sista matchen mot Osby nästa helg. 

Tack för mig denna vecka och nya tag under sista veckan! :) 

Byte: 
min 41: in: Malcolm ut: Noa
min 41: in: Timothy ut: Dani
min 41: in: Ludwig ut: Joel B
min 55: in: Joel B ut: Metin
min 61: in: Dani ut: Wiggo 
min 61: in: Gustaf ut: Anel. 
min 66: in: Anel ut: Alfred
Mål:
10´Dani Alkic
16´ Simon Johansson ass: Anel
17´ Simon Johansson ass: Joel B
35´Joel Bjerhage ass: Noa
GK: Alfred Strandstierna
55´Metin Nerway ass: Wiggo
57´Joel Bjerhage
65´Liam Tillberg ass: Simon J
Trupp till Gothia Cup elit
2018-06-06 12:49
Elit trupp Gothia Cup:
8 Gustaf Magnusson MB/CMF
7 August Ingvarsson YMF/YB
5 Elliot Levin MB/VB
3 Dani Alkic YMF
11 Joel Bjerhage CF
4 Liam Tillberg CMF/YMF
6 Hugo Holmström CMF
15 Metin Nerway CF
1 Noa Lindstedt Mv
16 Alfred Strandstierna MB
10 Robin Ahlholm CMF/CF
12 Totte Holmqvist YB/YMF
14 Simon Johansson YMF
2 Wiggo Lindkvist-Winberg YB
9 Joel Voelkerling-Persson CF
13 Oliver Ahlholm YB
32 Olle Hansen Mv
Truppen till vanliga Gothia Cup
2018-06-06 12:47
Hej! 
Här är truppen till Gothia Cup: 

17 Albin Rahm                  CMF

16 Emil Sandell             MB

4 Benjamin Hjortnaes        CMF/MB

3 Carl-Christian Eriksson    CF/YMF

10 Filip Svensson            CF/YMF

12 August Pålsson            YB/CMF

2 Isak Sandell                YB

7 Robin Tayib                MB/YB

13 Anton Hansson            CMF/YMF

15 Ludwig Schölin        CMF/COM

5 Malte Nilsson            YMF/YB

8 Milton Samuelsson        YMF/YB

1 Olle Hansen                Mv

14 Timothy Lazarevski        CMF/YMF

9 Simon Söderqvist        CF

6 Love Sjögren            MB/YB

11 Muhammed Khalil        YMF/YB

Mvh Linus Dehman
Referat: Staffanstorp United FC - Trelleborgs FF blå
Referat: Staffanstorps United FC - Trelleborgs FF: 2-0
2018-06-03 20:56
Match 2 för dagen. Ifrån soliga Åhus åker man ner till ännu mer soliga och heta Staffanstorp kändes det som! Konstgräs, 30 grader minst och stekande sol. Med erfarenhet ifrån att spela i liknande situation  själv under denna helg, så vet jag att det är väldigt krävande och jobbigt. Man får helt enkelt anpassa sig lite utifrån förutsättningarna individuellt och kollektivt. Kanske välja sina djupledslöpningar, gå på rätt signaler när vi sätter press kollektivt och individuellt anpassa sig värdera i att ta det rätta besluten i anfallsspelet framför allt speluppbyggnaden i att förflytta i mottagning exempelvis. 
Nå väl låt oss gå tillbaka till vad vi hade för tema, Försvarsspel.
- Minska spelyta 1 för motståndarna genom att flytta upp med mittfältet när vi väljer att pressa. 
- Minska spelyta 2 för motståndarna genom att flytta upp och ned med backlinjen när vi väljer att pressa kollektivt.
- Individuellt att kunna läsa passningen är utav en bonus och en sak man kan ha i åtanke när man jobbar enligt principerna i positionsförsvaret. 
Under de stora skedena utav matchen så kan man se en tydlig förbättring i dessa punkterna. Vi uppfyller det ofta men kanske inte med lika hög hastighet men i samma riktning och tajming där motståndarna ofta får spela runt om våra lagdelar. 
Utifrån kan det kanske se bättre ut i första halvlek där vi har ett förhållande med att vi lyckas mer med vårt anfallsspel och därmed kan också bibehålla en explosivitet när vi flyttar upp och ner i våra linjer i försvarsspelet. Men vi kan ofta bibehålla samma principer hela matchen. Skall säga också att vi utsätts ofta för attacker och Staffanstorp lyckas ofta i deras speluppbyggnad med spelvändningar där vi får träna på att försvarsspelet lägre ner än vad vi ofta vill göra. Dock skall man också behöva göra det och få till bättre kontringar. Några klassiska kontringar med långa passningar upp till forward görs och där vi skapar några helt ok målchanser. För min del så hade jag lite tankar kring att sätta upp 2 forwards för att kunna bli lite mer övertaliga när vi erövrar bollen och kan sätta passa upp till spelyta 2. Vägde dock upp det med att vi skulle kunna hantera och bli bättre i anfallsspelet och få till ett mer bollinnehav därmed kunna också lyckas med en högre press i försvarsspelet. 
Resultatet skrivs till 2-0 till Staffanstorp men vi kommer därifrån med en rikare erfarenhet och en relativt positiv erfarenhet fast resultat inte kanske säger det. 
Till sammanfattning efter matchen så tycker spelarna att de lyckades med: 
- Bra press och flytta över när vi väl satte signalen med forwards (med betoning på första halvlek).
Förbättra:
- Flytta upp och hålla lagdelarna lite kompaktare när vi pressar bollhållaren kring sista 1/3-delen utav planen. 
- Agera snabbare vid omställningen framför allt för att komma tillbaka till utgångspositioner och linjerna i lagdelarna.

Tack för mig för denna vecka så hörs vi nästa vecka! 
Mvh Linus Dehman
Referat: Åhus Horna BK - Trelleborgs FF
Referat: Åhus Horna BK - Trelleborgs FF 3-3
2018-06-03 18:36
Tungt, tufft och tråkigt. I det små dragen kan man dra det i parallell till vad det blev för slutresultat i denna match. Med några minuter kvar utav matchen skjuter de en frisparkar som seglar upp emot krysset. 3-3, lite som en pil in i hjärtat kom det som ett brev på posten. Innan dess hade vi kanske en bättre prestation sätt till bollinnehav och skapade målchanser. Så därför blir det lite extra tungt för alla inblandade att få det emot sig. 
Men låt oss backa ett par steg till hur vi gick igenom matchgenomgången. Målsättningen var att förbättra försvarsspelet framför allt uppflyttning och nedflyttning vid hög press. För att kunna bibehålla avstånden mellan lagdelarna i vårt positionsförsvar. Göra det svårt för motståndarna att spela igenom lagdelarna.
Fokuspunkterna blev följande.
1. Utgångspositioner mellan högt med lagdelarna för att sedan sätta en signal högt med forwards och styra i pressen utåt. 
2. Flytta upp samtidigt med lagdelarna bakom för att kunna minska avstånden bakom och förhålla sig i en linjen och komma in med närmast bollhållaren skall pressa. 
3. Ifall vi kan läsa av passningen innan så kan vi bryta bollen. T.ex. Motståndaren tittar på vem han skall spela bollen till, få spelalternativ kanske bara 1, låg hastighet i passningen. 
Ser man tillbaka kring hur matchen utspelar sig i stora drag så ja vi lyckas ofta med att sätta press på spelare på deras planhalva och framför allt när det väl lyckas så ser det bra ut. De blir stressade vi kan erövra bollen kollektiv genom att vi pressar och styr dem helt enligt våra egna tankar och egna beslut. Uppstår också ett gäng situationer där de får sätta långa passningar där vi kan duellera och vinna många nickdueller. Naturligt p.g.a en extern faktor som är solen och värmen så kan vi inte bibehålla explosiviteten utan får ibland stå lite lägre med försvarsspelet vilket kan bli lite bättre i överflyttningen och att spara lite mer på krafterna för att därmed kunna kontra med större ytor i spelyta 3. Som vi träna kring förra veckan). Hade också lite problem i att hantera omställningarna som de kunde skapa en del kring med deras snabba spelare i djupled. Där har vi inte riktigt repterat allt för mycket utan mer kring återerövra direkt innan djupledsbollen kommer. Där kan vi jobba med att flytta ner snabbare vid rättvänd spelare opressad och därmed minska avstånden i spelyta 3 till målvakten. 
Även ifall de inte gör något mål på dessa chanserna utan det är på lite andra faktorer så kan vi ta med oss det in till nästa match utifrån prestationsmässigt. 
Resultat mässigt är 3-3 kanske inte jätteroligt att få mot oss. När vi ändå vet och förmodligen känner efter matchen att "Här skulle vi tagit med oss alla 3 poängen". Kanske inte det allra viktigaste i längden men på kortsikt är det psykologiskt tungt. 2 direkta frisparksmål utav hög kvalité. Där får man lyfta på hatten och även erkänna att det är bra gjort utav motståndaren på den enskilda situationen. 

Sammanfattningsvis tar vi med oss följande: 
BRA:
- Bra kvalité kring försvarsspelet i många situationer och även tar till oss instruktioner individuellt där med överflyttningen. 
- Styr väldigt bra i pressen med forwards och centrerar bra med mittfältet för att stänga av passningsalternativ. 
FÖRBÄTTRA:
- Låga försvarsspelet i att flytta över och därmed kanske invänta misstag för att därmed kontra. 
- Nedflyttningen kan bli bättre i just spelförståelsen kring att uppfatta när man skall flytta ner och på vilket sätt som är snabbast. 

Tack för mig, Mvh Linus Dehman

Byte: 
min 27: in: Dani ut: Benjamin
min 41: in: Anton H ut: Gustav L
min 75: in: Benjamin ut: Simon J
min 76: in: Gustav ut: August I

Mål: 
0-1 Benjamin Hjortnaes ass: Liam Tillberg
1-2 Joel Bjerhage
2-3 Dani Alkic ass: 
Referat: Trelleborgs FF blå - IFK Klagshamn
Referat: Trelleborgs FF - IFK Klagshamn 3-2
2018-05-29 14:50
Dag 2 utav helgens matcher. Serieledarna Klagshamn kom på besök. En hel del vind skulle vara en extern faktor som vi skulle få bekämpa men samtidigt också få känna av. Men i med och motvind så var vi fast bestämda kring att göra en bra prestation. 

Förutsättningarna i form av fokuspunkterna idag var av liknande karaktär som laget igår:
1. Kompakt försvarsspel genom att sjunka ner med forwards därmed locka upp motståndarna backlinjen. Därmed öppna upp deras spelyta 3. 
2. Prioriteringsordning när vi kontrar. Om vi har möjlighet skall vi prioritera. 1. Diagonal passning framåt. 2. passning framåt. Eller 3:e alternativet en passning bakåt för att i ett senare skede värdera att kontra eller återgå till speluppbyggnaden. 
3. Alla fick då en roll som vi skulle uppfylla. Om vi skall kunna lyckas med dessa prioriteringar. Skall alla då försöka göra sig spelbar kring dessa prioriteringar. Där kom de som förslag själv att yttermitt djupledslöper diagonalt i prioritering 1, forwards möter/djupledslöper framåt i prioritet 2, backlinje backar ur för att erbjuda möjlighet till pass bakåt i prioritet 3.

Löser vi detta under matchens gång? Låt oss gå vidare kring hur matchen såg ut i sin helhet. 
Under det första 15-20 minuterna, klockrena. Bra kortpassningsspel, hittar ofta rättvänd 3:e spelare, spelar oss ur deras höga press. Har många funktionella lösningarna som spelarna hittar bra genom ett kortpassningsspel. Vi tar också ledning där genom 1-0. 
Lite farhågor hade jag kring att de kunde ibland hitta in med passningar bakom vår backlinje genom spelyta 3. Om det var bara ibland under det första 20 minuterna. Så blev det mer kontinuerligt de sista 20 minuterna av halvlek. Där vi skall vara väldigt glad kring att vi har resultatet i våran favör. Många individuella målvaktsaktioner som är utav hög kvalité och explosivitet vilket gör så att inget mål släpps in. Rätt ologiskt gör vi 2-0, men på ett snyggt distansskott iallafall. 
Under halvtidsvilan är det lite blandade känslor med att vi har resultatet med oss men det som vi framför allt skulle fokusera på det hade vi inte riktigt uppnåt. Vi har väl ibland att vi uppfyller den 3:e fokuspunkten i att forwards möter och sätter till rättvänd. Därmed signal till ytter med diagonal djupledslöpning men det är oftast inte genom en kontring utan när vi har bollen i anfallsspelets skede speluppbyggnad. Inget fel i det men kanske att vi skulle trycka mer på att fylla de olika kriterierna för att ut något av matchen prestationsmässigt. 

Andra halvlek är desto jämnare men betydde dock inte att vi gör en så pass bra prestation. 
Släpper dock till mindre målchanser. För min del så är det en blandning mellan att vi minskar spelyta 2 och 3 en del genom att flytta upp och ner i lagdelarna när vi har opressade eller pressade spelare. Även den externa faktorn vilket är att vi har en liten medvind i att bollen inte går över vår backlinje så ofta. Sämre kvalité i kortpassningsspelet både tekniskt men även kring hur vi gör oss spelbara. Ofta kunde det nog vara en psykologisk faktor i att jag inte vågar att göra sig spelbar och inte vill ha bollen i tron i att tappa bollen. Det tror jag, vet inte av säkert men skulle kunna vara en sak som man skulle förbättra även ifall man känner att man kanske är underlägsen eller kanske inte gjort någon bra match. Är det något som man måste försöka så att man kan utveckla sin teknik och spelförståelse. Därifrån hitta bättre lösningar individuellt och för laget. 

Ju längre matchen gick desto mer blev det lite av en nerv i att kvalitén sjönk i alla moment och man kom till en del avslut i båda riktningarna. Vi genom kontring och Klagshamn genom deras passningsspel och långa passningar bakom backlinjen. Tillslut blir det 2-2 när det är 3 minuter kvar. När detta händer är det viktigt att därmed kunna fokusera och tänka på sin nästa aktion. Fortsätta matchplanen, fortsätta med sin roll ända in i slutminuterna. Kanske tack vare det som vi kanske avgör matchen när klockan står på minut 79 utav matchen. 
Djupledslöpning ifrån yttermittfältare bakom backlinjen och passar bollen snett inåt bakåt till vår forward som gör mål. 3-2. 

Det är inte ofta jag har känt som tränare i min TFF sejour att man känner lite synd om motståndarna i detta fallet. Nästan så att man måste erkänna att: De spela helt enkelt bättre än oss. Även om de tar emot lite för att vi hade moment som vi också spela rätt bra. 
Kanske vi på något sätt förtjäna detta genom att vi kontinuerligt jobba med vårt arbetssätt på träningarna? 
Jag väljer dock att erkänna att vi kunde som helhet gjort en bättre match. 

Tack för mig,
MVH Linus Dehman
Referat: Trelleborgs FF - Råå IF
Referat trelleborgs ff - Råå IF 6-1
2018-05-28 09:36
Ännu en helg avklarad med fotboll. 2 matcher och 2 vinster. 2 matcher med väldigt olika förutsättningar och externa faktorer. Ena blåste det hårda vindar med ett kraftigt övertag. Lagen som vi mötte var lite olika i deras sätt att spela fotboll på. Lite annorlunda gräsplaner i förhållande kring kvalité. 
Men om vi börjar kring matchen Trelleborg - Råå IF. Förutsättningarna externt som vi skulle förhålla oss till var följande: - Extrem värme. - Planen väldigt hård. Ingenting av detta skulle vi ha i åtanke kring när vi satte upp våran matchplan och fokuspunkter. Kan man dock ibland anser jag för att göra någon eventuell taktisk förändring kring ens sätt att spela. Exempelvis att spara på krafter med lägre försvarsspel och sjunka ner på tempot i passningsspelet.

Nå väl fokuset låg på kontring och omställning till försvar. För våran del kom vi överens om att några få punkter för att kunna lyckas med det: 
- kompakt försvarsspel genom att sjunka ner med forwards därmed locka upp motståndarna backlinjen. Därmed öppna upp deras spelyta 3. 
- Prioriteringsordning när vi kontrar. Om vi har möjlighet skall vi prioritera. 1. Diagonal passning framåt. 2. passning framåt. Eller 3:e alternativet en passning bakåt för att i ett senare skede värdera att kontra eller återgå till speluppbyggnaden. 
- Alla fick då en roll som vi skulle uppfylla. Om vi skall kunna lyckas med dessa prioriteringar. Skall alla då försöka göra sig spelbar kring dessa prioriteringar. Där kom de som förslag själv att yttermitt djupledslöper diagonalt i prioritering 1, forwards möter/djupledslöper framåt i prioritet 2, backlinje backar ur för att erbjuda möjlighet till pass bakåt i prioritet 3.

Under första halvlek är vi relativt nöjda med prestationen som helhet. Kanske inte riktigt kring att vi kunde uppfylla våra fokuspunkter. Utan mer kring att vi får till vårt arbetssätt i många andra punkter. Försvarsspelet högt går vi alla direkt på signalerna och pressar motståndarna. De hade ingen möjlighet i heller att sätta någon lång pass. Anfallsspelet utnyttjar vi lite kring motståndarna inte riktigt flytta över tillräckligt vilket gav effekt via spelvändningar och skapa överläge där. Vi har 1 mål som är en kontring vilket är ett riktigt bra anfall. Där centralamittfältare djupledslöper och får en passning ifrån yttern. Sedan avslutas genom en forward. BRA! 
Det vi inte är riktigt nöjda med är några saker som vi tar upp i halvlek. Speluppbyggnaden har vi lite problem med att vi ibland sätter för långa pass. För att vi inte gjort oss spelbar ifrån målvakten snabbt, Kanske varit tillräckligt förbereda för att sätta pass in till någon på mittfältet. Så de kan vi jobba lite bättre med att göra någon tydlig löpning i form av avledande, båg löpning, backar ur, djupledslöpning framåt/bakåt. etc.
 
I andra halvlek kommer vi inte riktigt upp till samma standard. Några bortförklaringar som man kan ha är att vi inte har en tillräcklig ork i att pressa, för många byten gjorda eller kanske att Råå spelar bättre i andra halvlek. Jag väljer att ta ansvar och se till vad vi kan utveckla och ta lärdom av det. För det första ifall vi inte har orken att pressar har vi kanske ansvar som lag att ändra det taktiskt. För det andra med byten så är det inget jag vill ta upp alls utan alla skall få chansen ifall man är med och man kan tillföra på något sätt med sina egenskaper som spelare. För det tredje så kanske vi anpassar oss lite för mycket kring att Råå står så pass högt med backlinjen och därmed sätter vi ännu mer djupledspassningar framåt. Med blandad kvalité. 

Som slutord och som vi själva sammanfattar det efter matchen, har vi några punkter som vi skall förbättra:
1. De längre passningarna skall vara mer kontrollerade så att vi inte chansar iväg för mycket och därmed går direkt mot mål. 
2. Nedflyttningen och vara mer förbered för passning i djupled därmed göra spelyta 3 mindre. 

Punkterna som vi gjorde bra: 
1. Kunde ofta framför allt i första halvlek passa på felvänd till rättvänd 3:e spelare. 
2. Satte många passningar i spelvändningarna och därmed straffades motståndarna. 
3. Gick på signal i försvarsspelet.
4. Var aggressiva och vann många närkamper i duellspelet. 

Mål: 
min 2: 1-0 Metin ass: Robin A
min 10: 2-0 Joel B ass: Robin A
min 26: 3-0 Metin ass: August I
min 32: 4-1 Simon J ass: Robin A.
min 47: 5-1 Calle ass: Metin.
min 65: 6-1 August I ass: Calle

byte: 
min 31: in: Filip ut: Simon J
min 31: in: Benjamin ut: Robin A.
min 31: in: Calle ut: Joel B.
min 31: in: Elliot ut: Alfred. 
min 50: in: Alfred ut: Wiggo
min 58: in: Joel B ut: Metin.
min 62: in: Simon J ut: Liam T

Tack för mig, mvh Linus Dehman
Träningar/trupputtagning till Gothia Cup
2018-05-21 12:26
Hej!

Nu finns det vilka tider vi kommer att träna inför Gothia Cup. Det kommer vara 2 veckor innan Gothia och där vi kommer träna Måndag, onsdag och torsdag kl 17:00-18:30. (Praktisk genomgång kommer att komma under måndagens träning där vid första veckan)

Trupputtagningen kring vem som skall spela i vilket lag kommer att vara den 6 juni där vi tar det efter träningen. 

Mvh Linus Dehman 
Utvecklingsmöte onsdag 23/5
2018-05-20 09:35
Hej!

Efter onsdagens träning nästa vecka kommer vi att ha ett kollektivt utvecklingsmöte med spelarna. Där vi skall gå igenom ett gäng punkter. Bl.a. Målsättningar men även lite annat såsom karriärövergångar. (Vilket kommer förklaras mer). Få en större inblick kring hur man skall hantera motgångar men även medgångar i relation till ens fotbollskarriär. 
Blir även liten fika efteråt. Slutar senast kl 19:10. 

MVH Linus Dehman